Szerző: bzd

2000. június 27. 22:33

A Thunderbird és az alaplapok

Az AMDZone fórumán indult két új thread, az egyikben az AMD750-es, a másikvan a VIA KX133-as lapok T-bird kompatibilitását lehet megvitatni.
Az AMD 750-es lapokkal nincs semmi probléma, legfeljebb egy BIOS frissítésre van szükség, hogy az alaplap megfelelően felismerje a processzort.
A VIA KX133 chipsetre épülő alaplapoknál viszont hatalmas a káosz. Az ASUS K7V a "bajnok", vele van legjobban kibékülve a T-bird, és egyes hozzászólók állítják, hogy a híresztelésekkel ellentétben az Epox 7KXA-ban is stabilan megy a proci. A végére hagytam a "fekete levest", az Abit KA7-et. Itt aztán van minden: van akinek megy még az ősrégi 42-es BIOS-sal, van akinek el se indul azzal, ugyanez a helyzet az RY BIOS-szal is. A KA7 elég furcsa jószág, nálunk is így volt, hogy Menyusnál az RX-es BIOS-szal ment ugyanaz a proci, ami nálam, az én KA7-emben meg csak az RY-t tűrte meg, azt se sokáig. Azt kell mondanom, hogy a KA7 gagyi mint alaplap, de még így is az egyik legjobb SlotA deszka...

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról