:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 20. 10:10

Részvénytársasággá alakul a Delta Elektronik

Tavaly 22 százalékos bővülés után 10,5 milliárd forint feletti árbevételt és 200 millió forintot meghaladó adózott eredményt ért el a Delta Elektronik Kft. , amelynek tulajdonosai a vállalat részvénytársasággá alakításáról határoztak. Az új társaságban résztulajdonossá válik, és igazgatósági tagságot szerez Czakó Ferenc, a Synergon egykori alapítója és vezetője.

[HWSW] Tavaly 22 százalékos bővülés után 10,5 milliárd forint feletti árbevételt és 200 millió forintot meghaladó adózott eredményt ért el a Delta Elektronik Kft., amelynek tulajdonosai a vállalat részvénytársasággá alakításáról határoztak. Az új társaságban résztulajdonossá válik, és igazgatósági tagságot szerez Czakó Ferenc, a Synergon egykori alapítója és vezetője.

Nyártól Delta Zrt.

A tulajdonosok döntése értelmében a Delta Kft. 2007. július 1-én zártkörű részvénytársasággá alakul, melynek háromfős igazgatóságát Szalontai István, Brandhuber István eddigi tulajdonosok és Czakó Ferenc -- a Synergon Informatika Nyrt. volt résztulajdonosa és elnöke -- alkotja majd. Czakó Ferenc vásárlás útján 15 százalékos tulajdonrészt szerez a kialakuló részvénytársaságban, miközben Szalontai István és Brandhuber István egymáshoz viszonyított tulajdoni aránya nem változik.

"Meggyőződésünk, hogy ezek a változások jelentősen hozzájárulnak a Delta csoport jövőbeli sikereihez" -- mondta Szalontai István, a Delta egyik tulajdonosa. "A változtatásokkal igyekeztünk hatékony válaszokat adni mind a piac elmúlt időszakban bekövetkezett változásaira, mind pedig a társaság látványos növekedéséből fakadó kihívásokra. A tulajdonosok a továbbiakban is részt vesznek a vállalat mindennapi életében, és egy fokozatos átmenet után az operatív irányítás helyett a stratégiai irányítás, illetve ellenőrzés szintjén dolgoznak majd tovább."

Fókuszban a hálózatintegráció és az outsourcing

Az idén huszadik születésnapját ünneplő Delta az eddigieknél erőteljesebben kíván jelen lenni a hálózatintegrációs piacon. Ennek érdekében megalakul a Delta hálózatos szakembereit különálló szervezetbe tömörítő Delta-Net Kft., amelynek ügyvezetője Montvai Tamás, a Synergon hálózatokkal foglalkozó üzletágának volt vezetője lesz. Döntés született továbbá az Irodatechnika és az IT Szerviz üzletágak egy Delta-tulajdonú Kft-be történő kiválásáról. A Delta Services Kft-nek két ügyvezetője lesz Bocsi Ervin és Hraboczki Márton személyében.

A fenti strukturális változások megteremtik a további növekedés feltételeit, miközben biztosítják a rugalmasság megtartásához szükséges szervezeti kereteket -- állítja a cég. A Delta Zrt. a kialakuló Kft-k tulajdonosaként gondoskodik több, a hatékony működéshez szükséges funkció (könyvelés, kontrolling, logisztika, pénzügy, stb.) központosított kiszolgálásáról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.