Szerző: Ady Krisztián

2007. március 19. 15:22

Kipróbálható az Adobe Apollo első nyilvános alfaverziója

Az Adobe Systems bejelentette, hogy kipróbálható az Apollo futtatókörnyezet és alkalmazásfejlesztő platform első nyilvános alfaverziója. A szoftver bétaváltozata a nyár folyamán, míg az első véglegesnek nevezett, 1.0-ás változat az év második felében jelenik majd meg.

[HWSW] Az Adobe Systems bejelentette, hogy kipróbálható az Apollo futtatókörnyezet és alkalmazásfejlesztő platform első nyilvános alfaverziója. A szoftver bétaváltozata a nyár folyamán, míg az első véglegesnek nevezett, 1.0-ás változat az év második felében jelenik majd meg.

Az Apollo korai alfaváltozata elsőként az internetre dolgozó programozókat célozza meg. Az ingyenesen letölthető szoftvercsomag egy szoftverfejlesztési környezetet (SDK), illetve egy azzal megalkotott alkalmazásokat futtatni képes futtatókörnyezet (runtime) telepítőjét tartalmazza. Az alfaváltozat Windows és Mac OS X operációs rendszerek alá érhető el egyelőre, de várható egy Linux rendszerekhez készülő csomag is. Az ezzel fejlesztett alkalmazásokhoz egy ingyenesen letölthető futtatókörnyezet telepítésére lesz szükség, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy Flash animáció megjelenítéséhez egy Flash-lejátszót kell telepítenünk a rendszerhez.

Az alfaváltozatban egyelőre HTML, JavaScript és Flash használható, de a szoftver támogatja a PDF dokumentumok megjelenítését is. Az Adobe szerint az Apollo előnye lehet, hogy internetes technológiákat kombinál a gépre telepített alkalmazások hatékonyságával, ezek az alkalmazások könnyebben használhatják majd a felhasználó számítógépén található adatokat, például képeket. Az Apollóval közvetlenül az asztalról, egy megszokott ikonnal indíthatjuk az alkalmazást és internet hiányában akár kapcsolat nélkül is dolgozhatunk. Amikor az internetkapcsolat ismét elérhető, a módosult tartalmat a szoftver szinkronizálhatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról