:

Szerző: mz

2000. június 27. 19:03

FireWire DVD meghajtó

Az ADS Technologies ma a PC Expo-n bejelentette Pyro 1394 DVD-RAM meghajtóját, mely a cég legújabb terméke a Pyro 1394/FireWire adattároló termékvonalban, és mely mint nevéből is kitűnik, egy IEEE 1394-es portra csatlakoztatható DVD-RAM meghajtó.
A készülék két dolgot egyesít magában: egyrészt a FireWire kapcsolat könnyű kezelését, működés közben való csatlakoztathatóságát, illetve a Panasonic legújabb DVD-RAM meghajtóját. A Pyro 1394 DVD-RAM 9,4 Gbyte adatot képes tárolni, elérési ideje 75 ms.
A meghajtót nemcsak házimozihoz, multimédiás alkalmazásokhoz, hanem üzleti - például videokonferenciák valós idejű rögzítése -, vagy akár orvosi területekre is ajánlják.
A készülék képes DVD-ROM, DVD-R, CD-ROM, CD-R, CD-RW és zenei CD-lemezek olvasására is, visszafelé kompatibilis a 2,6 Gbyteos DVD-RAM-mal. Elérhetősége és ára egyelőre ismeretlen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.