:

Szerző: Kovács Attila

2000. június 27. 20:18

Sony kézigép

A mai napon a Sony is csatlakozott a kézigépeket gyártó cégek sorához, miután a New York-i PCExpo-n leleplezték legújabb terméküket, a Palm Inc. operációs rendszere köré épülő kézigépüket.

A Sony már 1999-ben aláírt egy licenszmegállapodást a Palm-mel, ami megengedi nekik, hogy felhasználják a Palm operációs rendszerét.

A Sony illetékesei elmondták, hogy az általuk készített PDA (digitális személyi asszisztens) olyan - már megszokott - funkciókat fog tartalmazni, mint a naptár vagy a címjegyzék, ráadásul bővíthető lesz Memory Stick memóriakártyával is. A Sony 2001 márciusára be szeretné jelenteni azokat a Stick Card-okat, amik akár 128 vagy 256 megabájtnyi memóriát is tartalmaznak, ugyanis pillanatnyilag ezek a memóriakártyák még csak 64 megabájtosak. A kis készüléken ráadásul lesz egy "jog dial" (görgetőgomb), amivel akár egy kézzel is tudjuk majd kezelni a mütyürt. A PDA-re majd lehet írni ís, ugyanis érintésre érzékeny képernyőt kap, azaz a legtöbb adat bevitelét egy tollal meg tudjuk majd oldani. Ezen felül még a készüléket ellátják audio-vizuális lehetőségekkel is (pl. digitális kamera), de erről többet a Sony szóvívője sem mondhatott. Az eszköz valószínűleg karácsony körül lesz majd kapható.
[Reuters]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.