Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

Az asztali és online szövegszerkesztők előnyeit próbálja egyesíteni a Corel WordPerfect Lightning

Bodnár Ádám, 2007. február 28. 09:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Corel tegnap kezdte meg a WordPerfect Lightning nyilvános bétatesztjét. A bárki számára ingyen letölthető szövegszerkesztő a vállalat szerint egyesíti az asztali gépen futó alkalmazások és az internetes szolgáltatások előnyeit és a jövőben a cég online stratégiájának egyik alapját képezi.

hirdetés
[HWSW] A Corel tegnap kezdte meg a WordPerfect Lightning nyilvános bétatesztjét. A bárki számára ingyen letölthető szövegszerkesztő a vállalat szerint egyesíti az asztali gépen futó alkalmazások és az internetes szolgáltatások előnyeit és a jövőben a cég online stratégiájának egyik alapját képezi.

A WordPerfect Lightning csupán 20 megabájt, így nem csak gyorsan letölthető hanem akár egy pendrive-on is hordozható, így a felhasználója bárhol, bármilyen számítógépre feltelepítheti és használhatja. A kis méret oka részben a viszonylag korlátozott funkcionalitás, a WordPerfect Lightning ugyanis távolról sem nyújtja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egy "teljes" szövegszerkesztő, például a Microsoft Word vagy akár a WordPerfect Office.

A WordPerfect Lightning előnye a Google Documentshez hasonló online szövegszerkesztőkkel összehasonlítva, hogy a használatához nem szükséges élő internetkapcsolat, de ha van, az elkészült dokumentumokat akár webes tárhelyre is elmenthetjük, ehhez 200 megabájt tárhelyet ingyen biztosít a Corel. A szoftver emellett alapszintű online csoportmunka-funkciókkal is rendelkezik, például megoszthatók dokumentumok vagy szinkronizálhatók a naptárak.

A WordPerfect Lightning kompatibilis a WordPerfect saját fájlformátuma mellett a Microsoft Office, az OpenDocument és az Adobe PDF állományokkal is.

Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!