:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 22. 12:05

Jönnek az akkumulátorként használható újratölthető elemek

A Sanyo Eneloop csak a kezdet volt: a GP is előrukkolt azokkal az akkumulátorokkal, melyeket inkább hívhatunk már újratölthető elemnek. Ahogyan az Eneloopnál, ezeknél a termékeknél is a legfontosabb tulajdonság a tartósság, a feltöltést követően ugyanis a minimális önkisülésnek köszönhetően ezek az elemek még fél év múltán is kapacitásuk 90 százalékával rendelkeznek.

[HWSW] A Sanyo Eneloop csak a kezdet volt: a GP is előrukkolt azokkal az akkumulátorokkal, melyeket inkább hívhatunk már újratölthető elemnek. Ahogyan az Eneloopnál, ezeknél a termékeknél is a legfontosabb tulajdonság a tartósság, a feltöltést követően ugyanis a minimális önkisülésnek köszönhetően ezek az "elemek" még fél év múltán is kapacitásuk 90 százalékával rendelkeznek.

A GP Recyko+ elemek és az ezekhez készült töltők márciusban kerülnek a hazai üzletekbe, azonban a Sanyo Enelooppal szemben ezeket az elemeket nem csak a speciális töltőjükkel -- vagy egy drágább, vezérelhető töltővel --, hanem a GP korábban piacra került PowerBank töltőkkel is fel lehet tölteni. A termékek előnyösen használhatók minden olyan helyen, ahol gyakran kell elemeket cserélni, vagy a készüléket csak szezonálisan, hosszabb ideig félretéve használjuk.

Utóbbi készülékekben -- például egy szimpla távirányítóban -- a hagyományos akkumulátorok nem igazán használhatók, hiszen a jelentős mennyiségű állásidő alatt jóformán saját maguktól lemerültek. Az újabb technológiát felvonultató újratölthető elemek ezekben az esetekben domboríthatnak igazán, hosszú távon jelentős költséget spórolva, a környezetet kímélve.

GP Recyko+

A GP ReCyko+ elemeket a megvásárláskor azonnal használhatjuk, azokat gyárilag feltöltötték, teljes kapacitásuk eléréséhez pedig formázásra sincs már szükség. A szettben is kapható töltő egyenként figyeli az elemek töltöttségét, ezért azokat akár keverni is lehet a használat során. A töltők között két- és hatórás gyorstöltő is kapható lesz. A ceruza méretű elemek maximális kapacitása 2100 mAh, az ennél kisebb AAA méretű elemeké pedig 850 mAh lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.