:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 15. 14:24

USB-csatlakozós monitort mutat be a CeBIT-en a Samsung

[Clubic.com] A Samsung teljesen új, beépített videokártyával rendelkező 19 hüvelykes LCD-monitort mutat be különböző források szerint a márciusi, hannoveri CeBIT-en. A VGA-csatlakozó mellett egy USB-csatlakozó is szerepel majd, mely kivételesen nem a monitor paramétereinek számítógépes állítására szolgál. A Syncmaster 940 UX modell várhatóan középkategóriának megfelelő áron lesz majd kapható.

[Clubic.com] A Samsung teljesen új, beépített "videokártyával" rendelkező 19 hüvelykes LCD-monitort mutat be különböző források szerint a márciusi, hannoveri CeBIT-en. A VGA-csatlakozó mellett egy USB-csatlakozó is szerepel majd, mely kivételesen nem a monitor paramétereinek számítógépes állítására szolgál. A Syncmaster 940 UX modell várhatóan középkategóriának megfelelő áron lesz majd kapható.

A koreai gyártó új modelljéhez egy Windows XP-s meghajtóprogram is tartozik, melyet feltelepítve az USB-s kapcsolat is használható a megjelenítendő kép átvitelére. Az új módszernek előnye, hogy a videokártyák kimenetéből és számából adódó korlátokkal szemben akár hét ilyen LCD-monitort is köthetünk a számítógépünkre újabb videokártya vásárlása nélkül.

A 19 hüvelykes modell 1280 x 1024 pixeles natív felbontással rendelkezik és USB 2.0-ás csatlakozást igényel. Az USB-portok teljesítményéből adódóan ez a megoldás kétdimenziós felhasználásra megfelelő, ezért a Samsung főként üzleti felhasználókat céloz meg ezzel a modellel. A SyncMaster 940 UX-hez később Windows Vista meghajtóprogram is várható, a Linux vagy Mac OS X támogatását azonban egyelőre nem tervezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.