:

Szerző: Ady Krisztián

2007. február 14. 13:14

Hatalmas értékű adomány a Cisco-tól és a T-Systems-től egy gyermekkórháznak

Hatalmas értékű, összesen 120 millió forintnyi informatikai rendszert adományoz a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-Systems üzletága a Bethesda Gyermekkórháznak. A február 15-én induló fejlesztési projekt keretében többek között új vezetékes és vezeték nélküli hálózat, új számítógépek és nyomtatók, modern klinikai szoftver, betegirányító rendszer, IP-telefónia, a vagyonvédelmet segítő RFID rendszer, távfelügyeleti rendszer és számos más újdonság segíti a betegellátás színvonalának és a működés hatékonyságának növelését.

[HWSW] Hatalmas értékű, összesen 120 millió forintnyi informatikai rendszert adományoz a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-Systems üzletága a Bethesda Gyermekkórháznak. A február 15-én induló fejlesztési projekt keretében többek között új vezetékes és vezeték nélküli hálózat, új számítógépek és nyomtatók, modern klinikai szoftver, betegirányító rendszer, IP-telefónia, a vagyonvédelmet segítő RFID rendszer, távfelügyeleti rendszer és számos más újdonság segíti a betegellátás színvonalának és a működés hatékonyságának növelését.

Referencia lehet

A projekt célja olyan infokommunikációs rendszer kialakítása, amely jelentős minőségi javulást hozhat a betegellátásban, az orvosi munka hatékonyságának a növelésében, a kórház jelentési kötelezettségeinek teljesítésében és nem utolsósorban az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásban. Mindemellett egy olyan példa értékű együttműködési modell jön létre, amely a jövőben számos más magyarországi kórháznál referenciaként alkalmazható a magas minőségű hálózati infrastruktúrák kiépítésére és üzemeltetésére.

Hosszabb távon hasonló rendszerek kiépítésével és több kórház bekapcsolásával olyan egységes és hatékony rendszer teremthető meg, amely a hazai egészségügy egészének színvonalát javíthatja. Az összesen 130 millió forintos beruházást a Cisco Magyarország 65 millió forint értékű eszközzel és 5 millió forint értékű szolgáltatással, míg a Magyar Telekom T-Systems 20 millió Ft értékű eszközzel és 30 millió forint értékű szolgáltatással támogatja.

Internetsarok a látogatóknak

A T-Systems 3 évig végzi az eszközök üzemeltetését és a szolgáltatások menedzselését. A kórház 10 millió forint önerővel járul hozzá a fejlesztéshez, és emellett további évi 10 millió forintot fordít a rendszer üzemeltetésére. Az átfogó fejlesztés keretében új (konvergens) IP-hálózatot hoznak létre, amely megfelelő sávszélességet biztosít az intézményen belüli illetve a külső kommunikációhoz a hang-, a kép- és adatforgalom számára.

A rendszer része lesz a MedWorkS kórházi rendszer, amely a betegellátás összes területét lefedi, kiépítenek egy beteghívó rendszer a várakozási idő csökkentésére és egy RFID rendszert az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli lokalizálására. A kórház vezetői kívülről is hozzáférhetnek a munkájukhoz szükséges adatokhoz, illetve a háziorvosok is megtekinthetik majd betegeik leleteit. Az alkalmazottak és a látogatók internetsarokban intézhetik el sürgős online ügyeiket. A két vállalat közel egyéves folyamat során választotta ki a Bethesda Gyermekkórházat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.