Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Megnyitotta és POP3-klienssel szerelte fel a Gmailt a Google

Bizó Dániel, 2007. február 08. 12:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[keresomarketing.blogter.hu/HWSW] Immáron bárki számára elérhető a Google méltán népszerű levelezője, a Gmail , vagyis már meghívó nélkül is létrehozhatók postafiókok. Ezen túlmenően a Google megkezdte a Gmail egy újabb rendkívül hasznos képességének tömeges bevezetését, mellyel más fiókjainkból tölthetjük át a leveleket.

[keresomarketing.blogter.hu/HWSW] Immáron bárki számára elérhető a Google méltán népszerű levelezője, a Gmail, vagyis már meghívó nélkül is létrehozhatók postafiókok. Ezen túlmenően a Google megkezdte a Gmail egy újabb rendkívül hasznos képességének tömeges bevezetését, mellyel más fiókjainkból tölthetjük át a leveleket.

A harmadik évét taposó Gmail korábban kizárólag meghívásos alapon működött, amivel a fejlesztők elsődleges célja a terhelés ellenőrzés alatt tartása lehetett, ugyanakkor kedvező mellékhatásként a felhasználók szorgos meghívó-küldözgetése ismertséget és népszerűséget szerzett a szolgáltatásnak, amit így kezdetben az exkluzivitás érzése is körbelengett. A Gmail emellett sokak (többek között a HWSW szerkesztősége) szerint jelenleg a legjobb levelezőrendszer a világon, tágas tárhely -- jelenleg 2,74 gigabájt, de egyre növekszik -- mellett rendkívül fejlett felülettel, levélkezelési képességekkel és spamszűrővel rendelkezik, mindezért cserébe pedig mindössze néhány szöveges hirdetést kell elviselni.

A szolgáltatás továbbra sem vetkőzte le a béta állapotot, ami arra utal, hogy a Google folyamatos inkrementális fejlesztéseket tervez -- melyek többnyire az angol felületen keresztül jóval korábban hozzáférhetőek, mint más nyelveken --, továbbá ezzel magyarázhatja a ritkán előforduló rövidebb leállásokat, és egyéb felbukkanó hibákat. Bár globálisan csak most nyílt meg teljesen, japánul például már tavaly augusztus óta bárki hozzáférhetett Gmailhez, ami előrevetítette a közelgő globális "rajtot". A Gmail a becslések szerint jelenleg nagyjából 60 millió felhasználóval rendelkezhet jelenleg, amivel a negyedik legnagyobb levelezőrendszernek számít a világon. A legnagyobb valószínűleg a Yahoo! Mail, közel 250 millió postafiókkal, míg szorosan követi azt a Microsoft által üzemeltetett Hotmail.

A rendszer "felnyitása" mellett a Gmail újabb funkcióval bővül, jó szokás szerint egyelőre csak az angol felületen, mégpedig egy POP3 klienssel. Ebből olvasóink már bizonyára sejtik, miről van szó: a Gmail immár képes más levelezőszerverekről is letölteni leveleinket, így gyakorlatilag a sebességen kívül a telepített szoftveres levelezőklienseknek semmilyen előnye nem maradt, az offline hozzáférhetőséget bőven ellensúlyozza a bármilyen számítógépről elérhető online felület, nem beszélve az adatvesztés szempontjából biztonságosabb tárolásról. Igaz, van még mit csiszolni a POP3-fetcher működésén, ugyanis jelen sorok szerzőjének egyik fiókját 15 órája nem ellenőrizte, és sehogyan sem sikerül rábírni -- lesz ez még jobb is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.