Szerző: Ady Krisztián

2007. február 7. 14:34

Norvégiában már működik a teljes elektronikus kormányzati ügyintézés

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a norvég kormány üzembe helyezte azt a Sun hardveres és szoftveres technológiákat felvonultató rendszert, mely az eNorvégia 2009 program országos bevezetésének alapjául szolgál. Ennek lényege, hogy az ország állampolgárainak webes hozzáférést és támogatást biztosítson minden kormányzati szolgáltatáshoz.

HIRDETÉS

[HWSW] A Sun Microsystems bejelentette, hogy a norvég kormány üzembe helyezte azt a Sun hardveres és szoftveres technológiákat felvonultató rendszert, mely az "eNorvégia 2009" program országos bevezetésének alapjául szolgál. Ennek lényege, hogy az ország állampolgárainak webes hozzáférést és támogatást biztosítson minden kormányzati szolgáltatáshoz.

Teljes megoldás

A Sun Java Enterprise Systemből, a Sun jogosultságkezelési megoldásaiból, az x64 (64 bites x86) és UltraSPARC T1 processzorokra épülő Sun Fire kiszolgálókból, valamint a Solaris 10 operációs rendszerből összeállított rendszerplatformon a norvég állampolgárok immár egy biztonságos és testre szabható portálfelületen keresztül, nyilvános hozzáféréssel vehetik igénybe a kormányzati szolgáltatásokat.

A teljes egészében Sun megoldásokból felépülő rendszer online alapokra helyezi többek között a szavazást, az adófizetést, a társadalombiztosítási támogatások igénybevételét, a gépjármű-ügyintézést és a köztisztviselőkkel történő kapcsolattartást. A nyílt forráskódú Solaris operációs rendszerrel lehetővé válik a fejlesztői és független szoftverbeszállítók erős bázisának kialakítása, amelyre a program további országos szolgáltatásokkal történő bővítése során a norvég kormányzat támaszkodhat.

A Software Innovation ASA rendszerintegrátor céggel együtt kialakított MiniSide portál hat új szolgáltatást vezet be, amelyek biztonságos, böngészőalapú hozzáférést biztosítanak az egészségügyi, az adó, a gépjármű-nyilvántartási, társadalombiztosítási, a diákkölcsönökkel kapcsolatos és több más kormányzati szolgáltatáshoz. Ezen felül a Java System Calendar Server naptárfunkciókkal is rendelkezik, amelyek emlékeztethetik az állampolgárokat például az évente esedékes regisztrációkra vagy befizetésekre.

Kapcsolattartás

A Sun Java System Messaging Server Quick Start Service pedig a szolgáltatás üzemeltetői számára kínál olyan e-mailező rendszert, amely lehetővé teszi az állampolgárokkal történő kapcsolattartást. A megoldás részét képező központi személyazonosság-kezelési rendszer egyetlen keretrendszerben kínál nyílt, szabványalapú hitelesítést és szabályalapú engedélyezéseket az állampolgárok számára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 10:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.