Szerző: mz

2000. június 26. 21:28

Online petíció

Az EuroLinux Alliance egy beadványt kíván az Európa Parlament elé terjeszteni, illetve ezzel az európai hatóságól figyelmét felhívni: a cél ráterelni a figyelmet az általuk veszélyesnek és károsnak tartott szoftverszabadalmakra. A petíció honlapján lehetőség van arra, hogy mi, magyarok is virtuális aláírásunkkal lássuk el a beadványt.

Aláírásunkkal egyetértünk azzal, hogy helytelennek tartjuk a szoftverszabadalmak legalizálását Európában, mert ez a lépés gátolja az innovációt és a fejlődést. Tiltakozunk az oktatási, üzleti, gyógyítási és egyéb módszerek szabadalmaztatása ellen. Tiltakozunk az Európai Szabadalmi Hivatal azon irányultsága ellen, hogy kiterjessze, és a jog erejével fellépve megvédje a szabadalmakat, illetve azok hatáskörét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról