Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 30. 09:55

Microsoft Dynamics AX az MKB Bankban

Az XAPT Hungary vezetheti be az MKB Banknál a Microsoft Dynamics AX integrált vállalatirányítási rendszert, amely a meglevő banki számlavezető és adattárház megoldásokhoz kapcsolódva biztosítja a bank és leányvállalatai főkönyvi rendszerét, illetve átfogja a teljes belső ügyvitelt. A banki belső folyamatok továbbra is a meglevő számlavezető és adattárház rendszerekben zajlanak majd, de minden más funkciót, így a főkönyvi rendszert, pénzügyi területet, a beszerzést, készletkezelést, értékesítést, tárgyi eszköz gazdálkodást átveszi a Dynamics AX.

[HWSW] Az XAPT Hungary vezetheti be az MKB Banknál a Microsoft Dynamics AX integrált vállalatirányítási rendszert, amely a meglevő banki számlavezető és adattárház megoldásokhoz kapcsolódva biztosítja a bank és leányvállalatai főkönyvi rendszerét, illetve átfogja a teljes belső ügyvitelt. A banki belső folyamatok továbbra is a meglevő számlavezető és adattárház rendszerekben zajlanak majd, de minden más funkciót, így a főkönyvi rendszert, pénzügyi területet, a beszerzést, készletkezelést, értékesítést, tárgyi eszköz gazdálkodást átveszi a Dynamics AX.

Az MKB 2006-ban kötött szerződést az XAPT Hungary-vel a licencszállításra és a bevezetési feladatokra. Azóta elkészült a működési koncepció és a részletes tervek, amelyek szerint 2007 áprilisára megtörténik Dynamics AX első, míg júliusára a második fázisának bevezetése. Először a kritikus területeken (például pénzügy, kontrolling), később a főkönyv területén történik meg a jelenlegi rendszerek kiváltása. 2007 második felében és 2008 elején kerül sor a harmadik fázisra, amelynek keretében a tárgyieszköz-nyilvántartás, a beruházás-menedzsment és a HR feladatok implementálása történik meg.

"Számos nagyvállalat, pénzügyi intézmény ügyviteli rendszerét valósítottuk már meg, de ez az első eset, hogy egy jelentős kereskedelmi bank Microsoft Dynamics AX-et választott" -- mondta dr. Schvarcz Zoltán, az XAPT Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. "A bankokról sokan azt gondolják, hogy speciális igényeik vannak a vállaltirányítási rendszerekkel kapcsolatban, holott sok tekintetben a többi céghez hasonló módon működnek: eszközöket szereznek be, készletekkel gazdálkodnak, embereket menedzselnek, kereskedelmi folyamatokat irányítanak" -- tette hozzá Czere Márk, az XAPT Hungary Kft. ügyfélmenedzsere.

A bank számára a legfontosabb szempont az volt, hogy a rendszer kompromisszumok nélkül nyújtsa az elvárt funkcionalitást. Kiemelt szerepet kapott a banki számlavezető és adattárház rendszerekkel való precíz és biztonságos kapcsolódás, hiszen Microsoft Dynamics AX-ben készül a főkönyv is. A rendszernek ugyanakkor jól le kell fednie a jelenlegi ügyviteli folyamatokat, és fel kell készülnie az ügyvitelt érintő esetleges módosítási igényekre is. Ez a rugalmasság fontos szerepet játszott a Microsoft Dynamics AX melletti döntésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról