Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Garnet OS lett a Palm OS-ből

Ady Krisztián, 2007. január 26. 11:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nem csak a PalmSource neve változik meg az ACCESS felvásárlását követően, hanem maga az ikonikus Palm OS név is csupán régi emlékké válik hamarosan. Az ACCESS bejelentette, hogy a Palm OS nevet Garnet OS-re cseréli, mely nem vall túlságosan nagy képzelőerőre, hiszen a Garnet kódnevet korábban a Palm OS mobil operációs rendszer 5.4.9-es változata viselte magán.

hirdetés
[HWSW] Nem csak a PalmSource neve változik meg az ACCESS felvásárlását követően, hanem maga az ikonikus Palm OS név is csupán régi emlékké válik hamarosan. Az ACCESS bejelentette, hogy a Palm OS nevet Garnet OS-re cseréli, mely nem vall túlságosan nagy képzelőerőre, hiszen a Garnet kódnevet korábban a Palm OS mobil operációs rendszer 5.4.9-es változata viselte magán.

A névváltással együtt a logó is változik, a Palm Powered logót az ACCESS Powered váltja fel a jövőben megjelenő termékeken. Az ACCESS tavaly októberben jelentette be, hogy PalmSource divíziója megkezdte a névváltással kapcsolatos folyamatok lebonyolítását, mely során nevét ACCESS-re változtatja. A Palmmal korábban kötött megállapodásnak megfelelően az eddig Palm-os nevű termékek elnevezése is megváltozik, melyek közül az első maga a Palm OS lett.

A japán ACCESS 2005 szeptemberében jelentette be, hogy 324,3 millió dollár készpénzért megvásárolja a Palm operációs rendszert fejlesztő és licencelő PalmSource vállalatot. A japán vállalat fejleszti a NetFront nevű mobil internetböngészőt, valamint számos szoftvert készít az NTT DoCoMo által forgalmazott harmadik generációs mobiltelefonokra. A PalmSource az Access amerikai részlegébe olvadt be.

A PalmSource egykoron a tenyérgépeket gyártó Palm szoftverfejlesztő részlege volt, azonban 2003 végén a két divíziót szétválasztották és önálló cégekké szervezték. A hardvergyártó részleg felvásárolta a Handspringet, így jött létre a PalmOne. A PalmSource 2005 májusában 30 millió dollárért eladta a Palm névvel kapcsolatos jogokat a PalmOne-nak, amely azóta vissza is vette régi nevét, és 2005 júliusa óta ismét Palm néven működik. A tenyérgépek piacán egykor egyeduralkodónak számító Palm OS ma már csak másodhegedűs a Windows mobil változata mellett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.