Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 26. 11:21

Hamarosan kész a Mozilla új levelezője, a Thunderbird 2

Közeledik a Mozilla Thunderbird nyílt forrású levelezőprogram 2.0 verziójának megjelenése, a fejlesztők a napokban adták ki a második bétaváltozatot.

[HWSW] Közeledik a Mozilla Thunderbird nyílt forrású levelezőprogram 2.0 verziójának megjelenése, a fejlesztők a napokban adták ki a második bétaváltozatot.

A Thunderbird 2.0 számos újdonsággal szolgál, a fejlesztők szerint sokat finomítottak a kezelőfelületen -- amely már tartalmazza a Mac OS X-re szabott megjelenési sémát is --, egyszerűsítették a Google Gmail és az Apple .Mac webes postafiókok kezelését és persze számtalan hibát kijavítottak. Már lehetőség van a levelek címkézésére (tag), és új a levelek beérkezésére figyelmeztető modul is, amely képes megjeleníteni a levél előnézetét is.

A már korábban kiadott Beta 1 verzió automatikusan frissül Beta 2-re, de akik eddig még nem próbálták a Thunderbird 2.0-t, angolul és magyarul is letölthetik Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerre. A Mac OS X-en futó változat univerzális, azaz PowerPC és Intel processzoros gépeken egyaránt fut. A Sun pekingi fejlesztői emellett elkészítették a szoftver Solaris 10-es (x86 és SPARC) változatát is.

A Mozilla termékterve szerint a Thunderbird 2.0 február végére érheti el a Release Candidate (kiadásra jelölt) állapotot, vagyis márciusban már a végleges szoftvert is elérhetik az érdeklődők. A Thunderbird jelenlegi legfrissebb verziója az 1.5.0.9, amely utoljára decemberben frissült, amikor több hibajavítást adtak ki hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról