:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. január 25. 13:45

Budapesten kezdte az évet az update

A vállalat történetében először nem Bécsben, hanem Budapesten tartotta évnyitó konferenciáját az ügyfélkapcsolati szoftvereiről ismert update software AG. A 180 alkalmazottal rendelkező, ausztriai központú vállalat 1988 óta létezik, Magyarországon 2004 óta van jelen. Az update termékeit világszerte 55 ország 900 vállalata használja, a szoftvereket eddig 23 nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

[HWSW] A vállalat történetében először nem Bécsben, hanem Budapesten tartotta évnyitó konferenciáját az ügyfélkapcsolati szoftvereiről ismert update software AG. A 180 alkalmazottal rendelkező, ausztriai központú vállalat 1988 óta létezik, Magyarországon 2004 óta van jelen. Az update termékeit világszerte 55 ország 900 vállalata használja, a szoftvereket eddig 23 nyelvre fordították le, köztük magyarra is.

Harmadik az SAP és az Oracle mögött

Thomas Deutschmann, a vállalat elnök-vezérigazgatója szerint Európában az update szorosan az SAP és az Oracle/Siebel mögött lohol a CRM-piacon. Deutschmann úgy véli, vállalatának előnye a versenytársakkal szemben hogy kizárólag a CRM-re fókuszál, hogy viszonylag kis mérete miatt elég rugalmas, ugyanakkor mégis jól ismeri az európai piaci viszonyokat és az itt tevékenykedő vállalatok igényeit, legyen szó akár multinacionális nagyvállalatokról, akár közepes cégekről. Az update termékét elsősorban 100-1000 felhasználós környezetbe szánja.

Az update tegnap tette közzé 2006-os pénzügyi mutatóit, Thomas Deutschmann büszkén jelentette be, hogy vállalata tavaly 23,3 millió eurós rekordbevételt ért el, éves szinten ez több mint 25 százalékos növekedést jelent. Az adózás és kamatfizetés előtti eredmény (EBIT) 18,8 százalékkal 2,4 millió euróra nőtt. Figyelemre méltó, hogy az új szoftverlicencek értékesítése 2005-höz képest 29 százalékkal volt magasabb, a szolgáltatásból származó forgalom pedig 40 százalékkal nőtt. 2007-ben a 30 millió eurós bevétel elérését sem tartja lehetetlennek Deutschmann, bár a hivatalos prognózisban 28 millió szerepel.

A legnagyobb ügyfelek

Az update nemzetközi referenciái között számos pénzügyi vállalat van, például a hazánkban sem ismeretlen Raiffeisen Bank és az American Express. A nagyobb gyógyszeripari megrendelők között található a Pfizer, a Schering, a Roche és a Ratiopharm, a média területén az AxelSpringer a legnagyobb update-ügyfél, az ipari szektorban pedig a Daimler-Benz, a Bawag és a Rockwell. A cég egyik legfrissebb partnere a Canon, amelynek európai operációjánál 2008-ra mintegy 2400 dolgozó áll át update használatára -- köztük a magyar képviselet.

Magyarországon a legnagyobb update-felhasználó a HVB Bank, ahol 600-an használják nap mint nap a cég ügyfélkapcsolati megoldását, de a jelentős hazai referenciák között említhető az RTL Klub, az MTI, a Budapest Times, a HTCC-Invitel, valamint a Junkers és a Bosch hazai leányvállalatai is. Hazánkban az update termékei a partnerhálózat tagjain keresztül érhetők el. A partnerek között található a Synergon, a Scale, az FMC és az IQSYS, de a hírek szerint hamarosan újabb céggel vagy akár cégekkel bővülhet a lista. Jelenleg több mint tucatnyi magyarországi ügyfele van az update-nek, Deutschmann várakozásai szerint a hazai iroda nem csak magyar, hanem rövid időn belül akár regionális központtá is válhat, innen szolgálhatók ki például a román vagy bolgár felhasználók.

Az update összesen hat iparági vertikum (média, építőipar, gépgyártás, FMCG, pénzügy, gyógyszeripar) számára kínál specifikus ügyfélkapcsolati megoldást. A vállalat zászlóshajójának számító terméket korábban marketing.managerként ismerhettük, a most érkező új verzió azonban már az update.seven nevet viseli. A névváltozásra azért volt szükség, mert az update jelezni kívánta, hogy a rendszer ma már lefedi a felhasználó és az ügyfelei közötti kapcsolat valamennyi szegmensét: a szolgáltatásai egyaránt kiterjednek a kereskedelmi, a marketing és az ügyfélszolgálat hatékony együttműködésnek támogatására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.