Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Háromszorosára nőtt az EMC eredménye

Bodnár Ádám, 2007. január 24. 09:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Háromszorosára növekedett az EMC nyeresége, ahogy a tárolóeszközöket és -szoftvereket gyártó vállalat árbevételéből egyre nagyobb részt hasítanak ki a jobban jövedelmező szoftverek. Míg az EMC hardverrészlege 40 százalék körüli bruttó eredményhányadot tudott elérni, a szoftvereknél ez meghaladta a 70 százalékot is.

hirdetés
[HWSW] Háromszorosára növekedett az EMC nyeresége, ahogy a tárolóeszközöket és -szoftvereket gyártó vállalat árbevételéből egyre nagyobb részt hasítanak ki a jobban jövedelmező szoftverek. Míg az EMC hardverrészlege 40 százalék körüli bruttó eredményhányadot tudott elérni, a szoftvereknél ez meghaladta a 70 százalékot is.

A negyedik negyedévben az EMC bevétele éves szinten 19 százalékot növekedce 3,22 milliárd dollárt tett ki, miközben a nyereség 389 millió dollárra, részvényenként 18 centre nőtt. Egy évvel korábban a vállalat 2,71 milliárd dolláros forgalmat és 148,3 millió dolláros, részvényenként 6 centes profitot ért el. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával számított nyereség részvényenként 17 cent volt, felülmúlva a Wall Street-i elemzők 16 centes prognózisát.

Az EMC a vállalati tárolóeszközök egyik vezető gyártója, azonban ahogy e termékek az utóbbi időben kommoditizálódtak, a cég egyre inkább a kiegészítő szoftverekre és szolgáltatásokra kezdett koncentrálni. Az EMC remek eredményeit a hardvereknél több nyereséget hozó szoftvereknek köszönheti, valamint annak, hogy a vállalat az elmúlt időben számos szoftvervállalatot vett meg, többek között az RSA Security biztonsági céget, amelyért 2,3 milliárd dollárt fizetett. Ez az akvizíció az év végén zárult le.

Természetesen a vállalat kezére játszik az is, hogy a tárolóeszközök és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek és szolgáltatások piaca továbbra is lendületesen növekszik, mivel a vállalatok egyre több információt állítanak elő és ezekhez szükségük van adattároló berendezésekre. Az IDC elemzése szerint a tárolórendszerek piacát elsősorban a vállalatok törvényi szabályozás által megkövetelt adatmentési kötelezettsége, illetve a hurrikánok, földrengések és egyéb természeti katasztrófák által okozott adatvesztési fenyegetettség gerjesztik.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.