Szerző: Ady Krisztián

2007. január 12. 15:51

Lényegesen drágább lett a Vodafone Passport roaming csomag használata

Amennyiben valaki folyamatosan bújja a Vodafone Magyarország oldalait, valószínűleg már november közepén tudomást szerezhetett róla, számtalan ügyfél azonban csak egy a napokban, közel két hónappal a változás után kézhez kapott SMS-ből értesülhetett arról, hogy megváltoztak a Vodafone Passport roaming-csomag feltételei. Az egyszeri díj jelentős, 50 százalékos emelkedése mellett a feltöltőkártyás ügyfeleknek ezentúl havi 1800 Ft-ot is fizetni kell a kedvezményes telefonálási lehetőségért.

[HWSW] Amennyiben valaki folyamatosan bújja a Vodafone Magyarország oldalait, valószínűleg már november közepén tudomást szerezhetett róla, számtalan ügyfél azonban csak egy a napokban, közel két hónappal a változás után kézhez kapott SMS-ből értesülhetett arról, hogy megváltoztak a Vodafone Passport roaming-csomag feltételei. Az egyszeri díj jelentős, 50 százalékos emelkedése mellett a feltöltőkártyás ügyfeleknek ezentúl havi 1800 Ft-ot is fizetni kell a kedvezményes telefonálási lehetőségért.

Bár az előfizetéses ügyfelek továbbra is külön havidíj nélkül érhetik el a Vodafone Passportot, számukra más korlátozás lépett érvénybe: a jelentősen megemelkedett egyszeri díjat minden megkezdett tíz perc után ki kell fizetni. Ez azt jelenti, hogy egy 11 perces külföldön fogadott hívás után kétszer kell megfizetni a bruttó 298,80 forintos "kapcsolási díjat", illetve egy 11 perces hívás esetén is ennyi lesz az egyszeri költség. Ez a korlátozás a feltöltőkártyás ügyfelek esetében nem létezik.

A Vodafone Passport lényege, hogy a folyamatosan magas roamingtarifák helyett az ügyfél egy magasabb kezdeti "kapcsolási díj" után a saját, itthon használatos tarifájával fizeti a percdíjakat, mely többnyire töredéke, akár tizede a "hagyományos" roaming tarifáknak. A Vodafone Passport alá szerződött hálózatokon fogadott hívások után szintén csak ezt a kapcsolási díjat kell -- előfizetéseseknek ezentúl 10-percenként egyszer -- megfizetni és nincs további percdíj.

A Vodafone Passportot korábban igénybe vevő előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfeleknek a megváltozott feltételek miatt meg kell erősíteniük regisztrációjukat, erre mindenképpen oda kell figyelni még az elutazás előtt, illetve érdemes áttanulmányozni a Vodafone weboldalán az új szabályokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról