:

Szerző: Ady Krisztián

2006. december 15. 14:26

Jövőre már 7 megabittel száguldhatnak az adatok a T-Mobile 3G-s hálózatán

Hétfőtől lesz kapható a TMobile-nál a legújabb, hordozható számítógépekhez kínált Option Globetrotter GT MAX adatkártya, amellyel hazánk legnagyobb mobilszolgáltatójának harmadik generációs hálózatán több mint 3 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető lesz. A T-Mobile hálózata hónapok óta készen áll a még gyorsabb HSDPA-eszközök kiszolgálására, az első erre alkalmas adatkártya megjelenésére azonban mostanáig várni kellett.

[HWSW] Hétfőtől lesz kapható a T‑Mobile-nál a legújabb, hordozható számítógépekhez kínált Option Globetrotter GT MAX adatkártya, amellyel hazánk legnagyobb mobilszolgáltatójának harmadik generációs hálózatán több mint 3 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető lesz. A T-Mobile hálózata hónapok óta készen áll a még gyorsabb HSDPA-eszközök kiszolgálására, az első erre alkalmas adatkártya megjelenésére azonban mostanáig várni kellett.

Az Option Globetrotter GT MAX adatkártya 3,6 megabit/s-os elméleti sebessége ráadásul nem is maximum, ugyanis a szolgáltató tervei szerint jövőre az elérhető átviteli sebességet 7,2 megabit/s-ra növelik. Akik ezt a netkártyát megvásárolják, nyugodtak lehetnek, hiszen a GT MAX "7.2 Ready", azaz képes lesz a tovább gyorsuló letöltéssel is lépést tartani. A jövő év folyamán tehát a T-Mobile hálózatán nem lesz elképzelhetetlen a 6-7 megabit/s közötti sebességű valós adatletöltés sem.

Option Globetrotter GT MAX 7.2 Ready
Option Globetrotter GT MAX 7.2 Ready

A T-Mobile 3G -- és ezzel HSDPA -- hálózata már 23 városban nyújt országszerte gyors mobil adatforgalmat, melyet nem csak HSDPA adatkártyával, hanem HSDPA-képes mobiltelefonokkal és USB-s modemmel is igénybe lehet venni. A készülékek árából további kedvezményeket nyújt a szolgáltató, amennyiben nagyobb adatcsomagra, vagy hosszabb hűségidőszakkal fizetünk elő. A jelenleg elérhető legnagyobb adatcsomag 1 gigabájtnyi adatforgalmat tartalmaz.

T-Mobile 3G/HSDPA lefedettség novemberében
T-Mobile 3G/HSDPA lefedettség novemberében

A legfrissebben 3G-vel lefedett helységek Törökbálint és Szentendre, ahol szintén rendelkezésre áll a HSDPA adatátviteli technológia, és ahol jövő héttől kezdődően az új kártyával akár már 3 megabit/s-mal is lehet mobilinternetezni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.