Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Villámgyors a Memory Stick memóriakártya következő, PRO-HG generációja

Ady Krisztián, 2006. december 11. 15:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A SanDisk és a Sony közösen fejlesztette ki a Memory Stick memóriakártyák következő, még gyorsabb generációját, melyet az egyre nagyobb adatátviteli sebességet kívánó mobil eszközök számára fejlesztettek ki. A Memory Stick PRO-HG kártya alapját a Memory Stick PRO formátum képezte, mellyel az új kártyák visszafelé kompatibilisek lesznek.

hirdetés
[HWSW] A SanDisk és a Sony közösen fejlesztette ki a Memory Stick memóriakártyák következő, még gyorsabb generációját, melyet az egyre nagyobb adatátviteli sebességet kívánó mobil eszközök számára fejlesztettek ki. A Memory Stick PRO-HG kártya alapját a Memory Stick PRO formátum képezte, mellyel az új kártyák visszafelé kompatibilisek lesznek.

Az egyre nagyobb méretű és felbontású képek, videók tárolása és továbbítása nem csak a kapacitás, hanem az adatátviteli sebesség terén is folyamatos fejlesztésre készteti a memóriakártyák gyártóit. A nagyobb felbontású videók továbbítása egyre nagyobb sávszélességet, adatátviteli sebességet követel meg minden eszköztől, legyen az egy digitális videokamera, egy fejlettebb fényképezőgép, vagy a rögzített anyagokat lejátszani képes videolejátszó eszköz, például egy PlayStation Portable hordozható konzol.

A Memory Stick PRO-HG továbbfejlesztett párhuzamos csatolója kétszer annyi adatot, 4 helyett 8 bitet képes továbbítani, miközben a busz órajelét 40 MHz-ről 60 MHzre tornászták fel. Ennek köszönhetően az elméleti sávszélesség 480 megabit/s-ra nőtt, a hagyományos Memory Stick PRO kártyák háromszorosára. A specifikáció egy kézzelfoghatóbb adatot is tartalmaz: a Memory Stick PRO-HG kártyák minimális írási sebességének legalább 120 megabit/s-nak, azaz 15 megabájt/s-nak kell lennie.

Sony Memory Stick PRO-HG

Az új memóriakártya-formátum licencelése 2007 januárjától indul meg, így az első ilyen memóriakártyák is valamikor a jövő év folyamán kerülhetnek piacra. A kártyák extra képességeit azonban a visszamenőleges kompatibilitás ellenére is csak a PRO-HG formátumra felkészített eszközök lesznek képesek maradéktalanul kiaknázni.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!