Szerző: Ady Krisztián

2006. december 11. 15:08

Villámgyors a Memory Stick memóriakártya következő, PRO-HG generációja

A SanDisk és a Sony közösen fejlesztette ki a Memory Stick memóriakártyák következő, még gyorsabb generációját, melyet az egyre nagyobb adatátviteli sebességet kívánó mobil eszközök számára fejlesztettek ki. A Memory Stick PRO-HG kártya alapját a Memory Stick PRO formátum képezte, mellyel az új kártyák visszafelé kompatibilisek lesznek.

[HWSW] A SanDisk és a Sony közösen fejlesztette ki a Memory Stick memóriakártyák következő, még gyorsabb generációját, melyet az egyre nagyobb adatátviteli sebességet kívánó mobil eszközök számára fejlesztettek ki. A Memory Stick PRO-HG kártya alapját a Memory Stick PRO formátum képezte, mellyel az új kártyák visszafelé kompatibilisek lesznek.

Az egyre nagyobb méretű és felbontású képek, videók tárolása és továbbítása nem csak a kapacitás, hanem az adatátviteli sebesség terén is folyamatos fejlesztésre készteti a memóriakártyák gyártóit. A nagyobb felbontású videók továbbítása egyre nagyobb sávszélességet, adatátviteli sebességet követel meg minden eszköztől, legyen az egy digitális videokamera, egy fejlettebb fényképezőgép, vagy a rögzített anyagokat lejátszani képes videolejátszó eszköz, például egy PlayStation Portable hordozható konzol.

A Memory Stick PRO-HG továbbfejlesztett párhuzamos csatolója kétszer annyi adatot, 4 helyett 8 bitet képes továbbítani, miközben a busz órajelét 40 MHz-ről 60 MHzre tornászták fel. Ennek köszönhetően az elméleti sávszélesség 480 megabit/s-ra nőtt, a hagyományos Memory Stick PRO kártyák háromszorosára. A specifikáció egy kézzelfoghatóbb adatot is tartalmaz: a Memory Stick PRO-HG kártyák minimális írási sebességének legalább 120 megabit/s-nak, azaz 15 megabájt/s-nak kell lennie.

Sony Memory Stick PRO-HG

Az új memóriakártya-formátum licencelése 2007 januárjától indul meg, így az első ilyen memóriakártyák is valamikor a jövő év folyamán kerülhetnek piacra. A kártyák extra képességeit azonban a visszamenőleges kompatibilitás ellenére is csak a PRO-HG formátumra felkészített eszközök lesznek képesek maradéktalanul kiaknázni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról