:

Szerző: Ady Krisztián

2006. december 6. 14:36

Médialejátszóként is használható a Samsung Ultra SGH-F500 mobiltelefon

A Samsung az általunk is bemutatott, Ultra-sorozatú i600 okostelefon mellett számos kiegészítőt, illetve két másik új Ultra telefont is bemutatott Hong Kongban, az ITU Telecom World kiállításon, melyet december 4 és 8 között rendeztek meg. Az új készülékek között kapott helyet az SGH-F500 készülék is, mely egy személyi videolejátszót (PMP) integrál a telefon házába.

[HWSW] A Samsung az általunk is bemutatott, Ultra-sorozatú i600 okostelefon mellett számos kiegészítőt, illetve két másik új Ultra telefont is bemutatott Hong Kongban, az ITU Telecom World kiállításon, melyet december 4 és 8 között rendeztek meg. Az új készülékek között kapott helyet az SGH-F500 készülék is, mely egy személyi videolejátszót (PMP) integrál a telefon házába.

Hihetetlen

A harmadik generációs Ultra SGH-F500 Video nagy méretű, 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixeles felbontású kijelzőjén nem csak a már megszokott mobilos médiaformátumok jelenhetnek meg, a készülék ugyanis a DivX tömörítési formátumot, illetve a legújabb H.264 kodeket is támogatja. A 3G-s, de EDGE-el is kompatibilis telefonba nem kevesebb, mint 400 megabájtnyi memóriát helyeztek el, mely microSD memóriakártyával tovább bővíthető. A teljes értekű mobiltelefon funkciókat 2 megapixeles kamera egészíti ki.

Mindez ráadásul csak a jéghegy csúcsa, a készülékben ugyanis egy digitális mobil tévévevő is található, melyhez kihúzható antenna tartozik. Ilyen DMB adások Nyugat-Európában már foghatók, sajnos itthon egyelőre csak álom marad. A készülék a legnépszerűbb audioformátumok mellett a jogvédelemmel ellátott Windows Media Audio állományokat is meg tudja szólaltatni, így a hazai online zeneboltokból vásárolt számok is meghallgathatóak lesznek vele. A 116,4 x 50,4 x 10,7 mm méretű készülék ára 350 dollár körül alakul majd 2007 második negyedévében, amikor megjelenik többek között az európai piacon is.

SGH-F500
Samsung SGH-F500

SGH-i718, az üzleti

A másik Ultra-sorozatú készülék, az F300 Audio nagyon hasonlít az F500-ra, ez a készülék januártól lesz kapható, 2,1 hüvelykes kijelzővel, 100 megabájtnyi saját memóriával, FM-tunerrel és 2 megapixeles kamerával. Az előbbinél valamivel kisebb készülék egyben még vékonyabb is csupán 9,4 mm vastagságú. A harmadik készülékkel, az SGH-i718 windowsos okostelefonnal elsősorban az üzleti felhasználókat célozza a vállalatóriás. A 13,5 mm vékony készülék Windows Mobile 5.0 PPC Phone Edition operációs rendszert futtat. A 2 megapixeles, autofókuszos kamera képét microSD kártyára is menthetjük. Az Ultra újdonságok közül az F300 és a tegnap bemutatott i600 jövőre már Magyarországon is forgalomba kerül.

A kiállításon mutatkozott be a WEP400-as Samsung headset is, mely első olyan Bluetooth kapcsolatot használó készülék, mely a "Bone Conduction Mikrofon" technológia alkalmazásával továbbítja a hangot. A WEP400-as vibrálást generál a telefonáló álkapocs csontjában, majd ezt a rezgést a középfülbe továbbítja. Az új hangtovábbításnak és az egyedi designnak köszönhetően a környezet zaja sem nyomja el a felek beszélgetését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.