Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 28. 10:58

Microsoft: az innováció számunkra és partnereink számára is létfontosságú

A Microsoft Magyarország az Informatikai Vállalkozások Szövetsége támogatásával tegnap Innovációs Napot rendezett Budapesten, amelyen az üzleti és kormányzati döntéshozók, tudományos és iparági szaktekintélyek betekintést nyerhettek a hazai innovációt alapvetően befolyásoló európai környezet, és a tervezett magyar támogatási rendszer részleteibe, kutatási eredményekkel ismerkedhettek meg, valamint példákat láthattak Microsoft és partnerei által megvalósított megoldásokra.

[HWSW] A Microsoft Magyarország az Informatikai Vállalkozások Szövetsége támogatásával tegnap Innovációs Napot rendezett Budapesten, amelyen az üzleti és kormányzati döntéshozók, tudományos és iparági szaktekintélyek betekintést nyerhettek a hazai innovációt alapvetően befolyásoló európai környezet, és a tervezett magyar támogatási rendszer részleteibe, kutatási eredményekkel ismerkedhettek meg, valamint példákat láthattak Microsoft és partnerei által megvalósított megoldásokra.

"Az innováció támogatása a Microsoft számára létkérdés, hiszen ez adja partnerkörünk versenyképességét, alkalmazkodását a változó piaci körülményekhez. Ugyanakkor a partnereink azt nyerik a velünk való együttműködésben, hogy felhasználhatják a mi saját innovációnk eredményeit, ez lehetővé teszi, hogy másokat megelőzve, náluk hatékonyabban, a valós piaci problémára koncentrálva fejleszthessék ki megoldásaikat, a mi szoftvereinket mint infrastruktúrát alapul véve" -- mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A konferencia legfőbb célja volt, hogy praktikus szempontok alapján tárgyalja, milyen lehetőségek, támogatási források állnak rendelkezésre azon informatikai vállalkozások, illetve kutatócsoportok számára, amelyek kutatás-fejlesztési tevékenységük révén kívánják piaci versenyképességüket növelni. Az előadók között kiemelt helyen szerepelt Herczog Edit EP-képviselő, akinek fő szakterülete az európai innováció ösztönzése, Egyed Géza GKM szakállamtitkár, aki a Gazdaságfejlesztési Operatív programért felel, Lippényi Tivadar, az NKTH elnökhelyettese, aki a kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatokat felügyeli, valamint a terület számos jeles kutatója és szakértője.

A rendezvényen bemutatkoztak a Microsoft saját innovációjának legfrissebb eredményei, valamint hazai fejlesztő partnerek alkalmazásai, például a Revolution Software Microsoft Dynamics NAV-hoz fejlesztett likviditástervező és kontrolling modulja, amely olyan speciális funkciókat is kiszolgál, mint amilyeneket az építőipari, valamint holding struktúrában működő vállalkozások igényelnek. Az eSpirit Kft. a digitális televíziózás területén végzett fejlesztését demózta, amely a német piacon hamarosan bevezetésre kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról