Szerző: mz

2000. június 24. 20:37

Mail outsourcing a Miskolci Egyetemen

Mail outsourcing megállapodást kötött a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Kara és a MailBox ingyenes levelezőrendszert üzemeltető Mail Hungary Kft. A még ez év áprilisában megkötött szerződés keretében a főiskola a mintegy 400 fős dolgozói és hallgatói levelezés kezelését a Mail Hungary szervereire bízta.
Az outsourcing technológia alkalmazásával a főiskolai mail címek nem változtak meg, a felhasználók a korábban megszokott levelezőprogramokkal (Eudora, Netscape Messenger, Outlook, stb.) továbbra is kezelhetik üzeneteiket, de ezentúl egy webmail felületen keresztül egyszerű böngészőprogrammal is hozzáférhetnek leveleikhez.
Mivel a levelezés kezelése, szerverek, erőforrások biztonságos fentartása, rendszergazda fizetése sok helyen problémát okoz, valószínűleg sok cég fogja ezt a megoldást használni. A mail outsourcing-ot vállaló cég átvállalja a levelezőrendszerrel kapcsolatos terheket úgy, hogy a felhasználó az átállásból a használat terén semmilyen változást nem érzékel.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról