Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 13. 11:59

Szükségtelenné teszi a napi szintű Exchange-mentést a Symantec Backup Exec

A Symantec megjelentette a Veritas felvásárlásával a birtokába került Backup Exec for Windows Servers legújabb, 11d verzióját. Az elsődlegesen kis- és középvállalatok számára kifejlesztett Backup Exec az Exchange-, SQL- és fájlszerverek, valamint a munkaállomások adatainak védelmét szolgálja.

[HWSW] A Symantec megjelentette a Veritas felvásárlásával a birtokába került Backup Exec for Windows Servers legújabb, 11d verzióját. Az elsődlegesen kis- és középvállalatok számára kifejlesztett Backup Exec az Exchange-, SQL- és fájlszerverek, valamint a munkaállomások adatainak védelmét szolgálja.

Mentés és visszaállítás

"Manapság a Windows adatvédelem nem csupán a biztonsági mentésről, hanem a visszaállításról is szól" -- mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. "A Backup Exec 11d folyamatos védelmet nyújt a kritikus Microsoft alkalmazásoknak, mint az Exchange és SQL Server, és lehetővé teszi a gyors adatvisszaállítást. Ez jelentősen csökkenti a ráfordított költséget, időt és forrásokat, amelyek a kis- és középvállalkozások esetében felmerülnek. A felhasználók akár lemezre vagy szalagra, esetleg mindkettőre készítenek biztonsági másolatot."

A Backup Exec 11d a Granular Recovery technológiát is magába foglalja, amely lehetővé teszi a kritikus adatok visszaállítását az olyan Microsoft alkalmazásokról, mint az Exchange, SharePoint, Active Directory, és mindezt néhány perc alatt teszi. A szoftver 128 és 256 bites AES titkosítással menti az adatokat, a platform támogatást pedig kiterjeszti az x64 bites Windows szervereken futó Backup Exec média szerverekre.

Exchange-védelem

A Symantec Backup Exec 11d szükségtelenné teszi a napi szintű Exchange biztonsági mentést, egyszerűbbé téve a felügyeletet és csökkentve a költségeket. Az új, szabadalmaztatás alatt álló Granular Recovery technológia lehetővé teszi az egyes e-mailek, mappák, mailboxok perceken belüli visszaállítását, anélkül, hogy szükség lenne a mailboxok különálló biztonsági mentésére. A Granular Recovery technológia együttműködik a folyamatos és a hagyományos Exchange adatvédelmi módszerekkel is. A Backup Exec 11d lehetővé teszi az egyéb Microsoft alkalmazások, a SharePoint Portal Server, az Active Directory és a SQL 2005 különböző részeinek gyors visszaállítását is.

"Adatvesztés vagy támadás esetén az Exchange visszaállítása, főleg mailbox-szinten, a hagyományos adatvédelmi megoldásokkal bonyolult és időigényes folyamat" -- mondta Lauren Whitehouse, az Enterprise Strategy Group elemzője. "A Backup Exec 11d folyamatos adatvédelmi (continous data protection) képessége korszerű, és biztosítja az Exchange mailboxok és üzenetek részletekre kiterjedő visszaállítását, így folytonos üzletmenetet biztosít, és időt takarit meg a rendszeradminisztrátorok számára."

A Backup Exec teljes mértékben illeszkedik a Microsoft tervezési standardjaiba, így száz százalékosan kompatibilis a Microsoft Windows Server operációs rendszerekkel. A Symantec Backup Exec szoftver Microsoft tanúsítvánnyal rendelkezik mind a Windows Server 2003, mind pedig a Windows 2000 környezetek számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról