:

Szerző: sammer

2000. június 23. 06:47

A Microsoft kezében a Bungie

A Microsoft sikeresen megszerezte a Chicago központú fejlesztõcéget, a Bungie-t. A név nem véletlenül hangzik ismerősen, hiszen õk fejlesztik a tömegek által várt HALO játékot. A felvásárlás híre gyorsan elterjedt a neten, és nemrég hivatalosan megerõsítést is nyert.

A Microsoft azzal a nem titkolt szándékkal vette meg a Bungie-t, hogy a nagyon ígéretes játékot az MS X-Box-ra fejlesszék tovább. Az elismert fejlesztõ team a Microsoft Game Division részlegén belül dolgozik tovább, mint független fejlesztõ stúdió.

A Microsoft játékkiadó részlegének alelnöke, Ed Fries a következõket nyilatkozta: "Ez a felvásárlás jól tükrözi az elkötelezettségünket, hogy a PC és X-Box játékiparban is minél nagyobb üzleti részt szerezzünk. A Bungie egy nagyon tehetséges csapat és úgy gondoltuk, hogy sokat segíthetnek itt a Microsoftnál."

"A Microsoft biztosítja nekünk azokat az alapanyagokat és infrastruktúrát amire szükségünk van ahhoz, hogy nagyszerû játékokat készíthessünk, és azokat világszerte eredményesen értékesíthessük is. Mi pedig segíteni tudunk az X-Box platform népszerûsítésében, ami hamarosan a világ vezetõ játékkonzolja lesz", mondta Alexander Seropian, a Bungie Software Products elnöke. "Ez egy lehetõség, hogy két kitûnõ szoftvercég kihasználja egymás elõnyeit: a Bungie tehetségét a nagyszerû játékok készítéséhez, és a Microsoft hatalmát a piacon."

Bár a Microsoft a Bungie-val együtt a termékeit is megvette, mint pl. a készülõ Halo, de a Take Two Interactive, a régebbi Bungie Software termékek terjesztõje megtartotta a jogokat egyes játékokra, mint a Myth, vagy a készülõ akciójáték, az Oni.

A felvásárlás nagyon érzékenyen érintette a Macintosh játékosokat, mivel a Bungie az eredeti tervek szerint Mac-re is kiadta volna a HALO játékot. A Mac tulajok attól tartanak, hogy most a Microsoft birodalmon belül a Bungie nem foglalkozik többet ezzel a platformmal.

Egy Doug Zartman-nal készített interjúban a Bungie szóvivõjét megkérdezték, hogy mely játékokat készítik ezután Mac-re. "Úgy tudom csak az Oni fog megjelenni erre a platformra," mondta Zartman.

A hír nagy rémületet keltett Mac-es körökben, ami az egyik fanatikus newsgroup-ba írt véleményébõl is kiderül: "A Mac-en való játszás HALOTT!" Mások optimistábbak, és bíznak a Bungie-ban, hogy végül mégis meggondolják magukat.

Egy korábbi Bungie alkalmazott, Tuncer Deniz a Myth II project vezetõje egy interjúban elutasította a Bungie Mac-hez való hûségét: " Addig a napig volt a Bungie Macintosh játékfejlesztõ, amíg ki nem adta a Marathon 2 játékát Windowsra."

Most a PC és Mac közösség tagjai azért aggódnak (teljesen jogosan), hogy a játékfejlesztõk fokozatosan áttérnek majd PC-rõl konzolra (ebbõl már számtalan példát láthattunk, az utóbbi idõben egyre gyakrabban). A legfrissebb információk szerint a Bungie a Halo-t kizárólag X-Box-ra fejleszti, kizárva ezzel a PC-s és Mac-es játékosokat. Megjelent egy petíció, ahol arra kérik a Microsoftot az aláírók, hogy adja ki a Halo-t PC-re és Mac-re is. Itt megnézheted a petíciót, a játékosok a te segítségedre is számítanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.