Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 5. 12:39

Felvásárlással erősít az azonosságkezelés területén a Sun

A Sun Microsystems bejelentette, hogy megvásárolja a azonosságkezelési (identity management) szolgálatások automatizálásával foglalkozó Neogent vállalatot. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy az ügylet várhatóan még az idén lezárul. A Neogent beolvasztása után a Sun szolgáltatási részlegén belül működik tovább.

[HWSW] A Sun Microsystems bejelentette, hogy megvásárolja a azonosságkezelési (identity management) szolgálatások automatizálásával foglalkozó Neogent vállalatot. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy az ügylet várhatóan még az idén lezárul. A Neogent beolvasztása után a Sun szolgáltatási részlegén belül működik tovább.

Az 1999-ben alapított, 45 szakembert foglalkoztató Neogent olyan szoftvereket fejleszt, amelyek a Sun azonosságkezelő megoldásának, a Sun Java System Identity Managernek a bevezetését automatizálják, gyorsítják fel. A Neogent a texasi Austinban működik, ugyanott, ahonnan az azonosságkezelési megoldásokkal foglalkozó Waveset is "származik" -- ezt a céget 2003-ban vásárolta fel a Sun, az ő Lighthouse termékcsaládjukból alakult ki a Sun azonosságkezelési portfoliója.

A Sun szeptemberben adta ki a Java System Identity Manager legújabb, 7.0 verziószámú változatát, illetve kötött megállapodást az Accenture-rel SOA-alapú azonosságkezelési megoldások közös fejlesztéséről. A Neogent megvásárlásával a Sun ügyfeleinek olyan fix áras, "dobozos" jogosultságkezelő termékeket kínálhat, amelyek tipizálhatók, kiszámíthatóan működnek és jelentősen csökkentik a rendszerbeállítás időigényét, illetve a jövőben a Sun partnerei is kihasználhatják a Neogent rendszerbevezetési technológiáiból és szolgáltatási szakértelméből eredő előnyöket.

A Sun a jogosultságkezelő megoldások egyik vezető szállítója, világszerte több milliárd felhasználó jogosultságkezelését látják el a Sun jogosultságkezelő termékei. A közelmúltban a Gartner piackutató cég a felhasználói jogosultságkezelési megoldások piacának első féléves jelentésében a Sunt a piacvezetői pozícióba sorolta. A legutóbbi, 2006 augusztusában közzétett Gartner-elemzés szerint a User Provisioning szoftver eladásából származó bevétel alapján a Sun a 23,7 százalékos piaci részesedésével piacvezető, és egyben a terület legdinamikusabban fejlődő cége.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról