Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 29. 10:24

SharePoint-szolgáltatás indult hazai kis- és középvállalatoknak

A SharePoint.hu Microsoft SharePoint-alapú intranet/extranet megoldást kínál azoknak a hazai kis- és középvállalatoknak, amelynek biztonságos és megbízható tárhelyre valamint csoportmunka-eszközre van szüksége. A rendszer technikai felügyeletét, adminisztrációját, a tartalom rendszeres archiválását a szolgáltatást üzemeltető Real.Com-94 Kft. látja el, így a felhasználók mentesülnek minden ezzel kapcsolatos tevékenység és beruházás alól. Az előfizetőnek így nincs más dolga, mint a Microsoft Office termékek segítségével használni a SharePoint-alapú csoportmunka-megoldást.

[HWSW] A SharePoint.hu Microsoft SharePoint-alapú intranet/extranet megoldást kínál azoknak a hazai kis- és középvállalatoknak, amelynek biztonságos és megbízható tárhelyre valamint csoportmunka-eszközre van szüksége. A rendszer technikai felügyeletét, adminisztrációját, a tartalom rendszeres archiválását a szolgáltatást üzemeltető Real.Com-94 Kft. látja el, így a felhasználók mentesülnek minden ezzel kapcsolatos tevékenység és beruházás alól. Az előfizetőnek így nincs más dolga, mint a Microsoft Office termékek segítségével használni a SharePoint-alapú csoportmunka-megoldást.

Külföldön már számos szolgáltató ajánl SharePoint-szolgáltatást, itthon azonban csak nemrégen indult az első ilyen szolgáltatás. A SharePoint.hu a felhasználók közös munkáját támogató (kollaborációs) portál, amely belső kommunikációra, dokumentumok megosztásra, és a közös munka támogatására alkalmas. A SharePoint webhelyeken a felhasználók nem csak az állományaikat tárolhatják és oszthatják meg, hanem többek között tárolhatják és megoszthatják naptárjaikat, a kapcsolattartók adatait, internetes hivatkozásokat, indíthatók vitafórumok, közzétehetők listák, közlemények. A feltöltött fájlokon, dokumentumokon akár egyszerre többen is dolgozhatnak.

A SharePoint.hu legfontosabb előnye a saját üzemeltetésű SharePoint-környezettel szemben a nemlétező beruházási és üzemeltetési költség mellett a mobilitás, hiszen a szolgáltatás egy webböngészővel bárhonnan egyszerűen elérhető, a dokumentumok, üzenetek biztonságos áramlásáról a szolgáltató dedikált szerverén SSL- kapcsolat gondoskodik. Ami nagyon vonzóvá teheti a szolgáltatást a magyar kisvállalatok körében, az a magyar nyelvű felület, de igény esetén más nyelvi modulok is rendelkezésre állnak. A SharePoint.hu oldalán egy regisztráció nélküli demó is elérhető, illetve egyszerű regisztráció után a Business csomag egy hónapig ingyen kipróbálható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról