Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

BEA: arccal a vizuális AJAX-fejlesztés felé

Bodnár Ádám, 2006. október 05. 15:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Backbase és a BEA Systems megállapodást írt alá a Visual AJAX Integrációs Projektben való együttműködésről. A projekt célja, hogy a Backbase átfogó AJAX-fejlesztési keretrendszert integrálják a BEA Workshop Studioba.

[HWSW] A Backbase és a BEA Systems megállapodást írt alá a Visual AJAX Integrációs Projektben való együttműködésről. A projekt célja, hogy a Backbase átfogó AJAX-fejlesztési keretrendszert integrálják a BEA Workshop Studioba.

Az AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) segítségével olyan webalkalmazások hozhatók létre, amelyek a szerverrel történő adatcserét a háttérben, a felhasználó számára "láthatatlanul" bonyolítják, ezáltal olyan érzést nyújtanak, mintha csak a felhasználó gépén futnának. A BEA szerint a nagy- és középvállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az AJAX technológiára, ugyanakor olyan méretezhető és biztonságos AJAX-megoldást keresnek, amely jól illeszkedik a meglévő vállalati rendszerekhez.

Az AJAX-alkalmazások fejlesztése bonyolult, mivel a programozóknak "kézzel" kell megírniuk a JavaScript kódokat. Ma az AJAX-fejlesztéseket többnyire egyszerű, szöveges szerkesztőprogramokkal végzik, azonban a technológia érettebbé válásával nő az igény az AJAX-alkalmazások vizuális fejlesztésére, ideálisan az ipari szinten szabványosnak tekinthető Eclipse környezetből -- véli Jouk Pleiter, a Backbase egyik alapítója és ügyvezetője. A BEA szerint az év legjobb Eclipse-alapú fejlesztési környezetének megválasztott Workshop Studio megfelelő környezetet nyújt az ilyen típusú fejlesztési munkákhoz. Az integrációs projekt eredményeképpen az Eclipse for Visual AJAX Development terméket fejlesztik tovább a Backbase AJAX-fejlesztői keretrendszerének segítségével.