Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 29. 09:44

A HP kezében az exkluzív számítógépeket gyártó Voodoo PC

Újabb csúcsminőségű, játékosoknak szánt PC-ket gyártó vállalat akadt az egyik számítógépgyártó óriás horgára, a HP tegnap bejelentette, hogy felvásárolja a kanadai Voodoo PC-t. A várhatóan novemberben lezáruló tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

HIRDETÉS

[HWSW] Újabb csúcsminőségű, játékosoknak szánt PC-ket gyártó vállalat akadt az egyik számítógépgyártó óriás horgára, a HP tegnap bejelentette, hogy felvásárolja a kanadai Voodoo PC-t. A várhatóan novemberben lezáruló tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Rahul Sood, a Voodoo PC alapítója és műszaki igazgatója blogján számolt be arról, hogy korábban a Dell vezetői is megkeresték felvásárlási ajánlattal, azután a tavalyi Tour dr France-on találkozott a HP képviselőivel, a felek itt tették meg az első lépéseket az akvizíció felé. Sood elmondása szerint a HP-ben rendkívül vonzó az évi 3,5 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési büdzsé, amelyből ezután minden bizonnyal jut a Voodoonak is új termékek kiagyalására.

A Voodoo PC egyik legnagyobb vetélytársa, az exkluzív otthoni PC-iről ismert Alienware idén nyáron került a Dell kezébe. A nagy számítógépgyártók számára azért fontosak az Alienware-hez vagy Voodoo PC-hez hasonló "garázscégek", mert méregdrága a termékeikből ugyan viszonylag kevés fogy, a különleges számítógépeken elérhető nyereség azonban lényegesen magasabb mint az otthoni vagy irodai "tömegpécék" haszna. Ráadásul az ilyen gépek vevőivel teljesen új ügyfélkört érhetnek el a PC-gyártók.

A Voodoo PC központja továbbra is a kanadai Calgaryban marad, azonban a jövőben a HP személyi számítógépes részlegébe olvadva működnek tovább, annak játékokkal foglalkozó divíziójaként. Rahul Sood, valamint testvére Ravi, a Voodoo PC jelenlegi elnök-vezérigazgatója a HP alkalmazottaiként dolgoznak tovább: Rahul a játékrészleg műszaki vezetőjeként, Ravi pedig stratégiai igazgatóként.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.