:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 28. 14:09

Mikrobetűk is szerepelhetnek már a Xerox nyomdáival előállított lapokon

A Xerox kutatói olyan új mikrobetű-típust fejlesztettek ki, mely jóformán csak nagyító alatt olvasható, így biztonságosabbá teheti a személyes, illetve vállalati adatokat tartalmazó, értékes dokumentumokat. Az új képalkotási technikával akár mindössze 0,25 mm magas betűket is előállíthatunk, melyeket a hamisítók egyszerű eszközökkel semmiképpen sem tudnak reprodukálni.

[HWSW] A Xerox kutatói olyan új mikrobetű-típust fejlesztettek ki, mely jóformán csak nagyító alatt olvasható, így biztonságosabbá teheti a személyes, illetve vállalati adatokat tartalmazó, értékes dokumentumokat. Az új képalkotási technikával akár mindössze 0,25 mm magas betűket is előállíthatunk, melyeket a hamisítók egyszerű eszközökkel semmiképpen sem tudnak reprodukálni.

Ezt megelőzően is alkalmaztak már mikroméretű betűket például a bankjegyhamisítás megnehezítésére, illetve csekkek, hitelkártyák hitelességének igazolására. Sok csekken például az aláírás vonalát több apró, szabad szemmel nem látható "aláírás" szó alkotja. A Xerox MicroText ugyanezt nyújtja az egyéni felhasználóknak is, az apró betűk és számok segítségével személyre szabhatja a dokumentumokat.

100 oldalnyi szöveg egyetlen A4-es lapon
100 oldalnyi szöveg egyetlen A4-es lapon

A digitális képalkotásnak köszönhetően a dokumentum bármely eleme -- képek, vonalak, szövegek -- tetszőleges mikrobetűkkel helyettesíthetők, így például az általunk kibocsátott csekken egy olyan vonalra kerülhet aláírásunk, melyet saját nevünk, illetve címünk alkot. A mikroszöveg méretét jól illusztrálja, hogy a betűtípus alkalmazásával akár egy 100 oldalas könyv is elfér egy A/4-es lapon.

Xerox DocuColor 8000 Digital Press
Xerox DocuColor 8000 DP digitális nyomda

A Xerox új betűtípusát a Xerox FreeFlow Variable Information Suite 5.0 szoftverkészlet keretén belül mutatták be először, melyet a Xerox kifejezetten személyre szabott dokumentumokat előállító vállalatok számára értékesít. A mikrobetűk nyomtatására többek között a Xerox digitális nyomdái, például a DocuColor 7000 és 8000 digitális nyomdák is alkalmasak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.