Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 27. 16:32

Megjelent a Visual Studio 2005 Service Pack 1 első bétája

A Microsoft kiadta a Visual Studio 2005 integrált fejlesztői platformjának első javítócsomagja, a Service Pack 1 bétaváltozatát . Soma Somasegar, a Microsoft fejlesztői eszközökért felelős vezetője blogján adta hírül, hogy elkészült a fejlesztői közösség által régóta várt szoftver, amely nagyrészt a felhasználók visszajelzésein alapul.

[HWSW] A Microsoft kiadta a Visual Studio 2005 integrált fejlesztői platformjának első javítócsomagja, a Service Pack 1 bétaváltozatát. Soma Somasegar, a Microsoft fejlesztői eszközökért felelős vezetője blogján adta hírül, hogy elkészült a fejlesztői közösség által régóta várt szoftver, amely nagyrészt a felhasználók visszajelzésein alapul.

A Visual Studio felhasználói számára kulcsfontosságú lehet a Windows Vista megjelenése, Somasgear blogjában leírta, hogy a fejlesztői környezeten dolgozó mérnökök szorosan együttműködnek a Vista-csapattal. A VS2005 SP1 azonban még nem old meg minden kompatibilitási problémát, ugyanis ez még tovább húzta volna a javítócsomag fejlesztéséhez szükséges időt, így a Microsoftnál úgy határoztak, a Vista-kompatibilitási kérdéseket az SP1-től elválasztva kezelik.

Azok a Visual Studio felhasználók, akik Vistára, az Office 2007-re vagy a .Net 3.0-ra szeretnének fejleszteni, át kell térjenek a 2005-ös változatra, ugyanis a Visual Studio .Net 2002-őt és .Net 2003-at a következő generációs asztali operációs rendszer már nem lesz támogatja -- természetesen a bennük fejlesztett .Net alkalmazások futni fognak. Somasgear tájékoztatása szerint a Vista jövő évi megjelenését követően rövidesen kiadják a Visual Studio 2005 újabb frissítését, amely a kompatibilitási problémákat hivatott orvosolni.

Somasegar elismerte, hogy az SP1-gyel kapcsolatos munkálatok elhúzódtak, szerinte a Microsoftnál igyekeztek a lehető legalaposabb munkát végezni, mindazonáltal a végleges változatra további 3-4 hónapot kell még várni, ahogy a bétaváltozattal kapcsolatos visszajelzéseket beépítik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról