Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 20. 15:32

Novemberben tartják az IBM 48 órás programozóbajnokságát

Idén november 10-én 14 órakor kezdődik az IBM immár hagyományos, negyedszer megrendezett 48 órás programozóbajnoksága , amelyen felsőoktatási intézmények diákjai vehetnek részt. A legjobbak Lenovo laptopok mellett állásajánlatra vagy ösztöndíjra is számíthatnak.

[HWSW] Idén november 10-én 14 órakor kezdődik az IBM immár hagyományos, negyedszer megrendezett 48 órás programozóbajnoksága, amelyen felsőoktatási intézmények diákjai vehetnek részt. A legjobbak Lenovo laptopok mellett állásajánlatra vagy ösztöndíjra is számíthatnak.

A versenyen a való életből vett üzleti probléma megoldására kell törekednie, ennek során azonban nem csak a programokat kell megírnia, hanem a gyakorlatnak megfelelően a rendszerspecifikációtól a rendszerdokumentációig a kapcsolódó feladatokat is el kell végeznie a háromfős csapatoknak. A versenyzők a küzdelem idején nem használhatnak mobiltelefont vagy egyéb kommunikációs eszközt. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat lehet majd elérni. A verseny ideje alatt nem hagyhatják el a helyszínt sem.

Az eredményes és sikeres megoldások elkészítéséhez a Linux, a Java és az SQL ismerete szükséges: a programozási feladatot Linux operációs rendszeren, a modellezést IBM Rational termékekkel; az adatbáziskezelést IBM DB2 UDB termékkel; a fejlesztést Java, Eclipse vagy IBM Rational/WebSphere környezetben kell elvégezni IBM WebSphere Application Server futtatási környezet felhasználásával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról