Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 14. 11:07

Frissült a Longhorn Server

A Microsoft kiadta a Longhorn Server legújabb előzetesét, az 5600-as build a redmondiak szerint nagyobb teljesíményt és megbízhatóságot ígér a tesztelőknek. Az augusztusi CTP (Community Technology Preview) a Microsoft Developer Network (MSDN) és TechNet előfizetők számára érhető el.

HIRDETÉS

[HWSW] A Microsoft kiadta a Longhorn Server legújabb előzetesét, az 5600-as build a redmondiak szerint nagyobb teljesíményt és megbízhatóságot ígér a tesztelőknek. Az augusztusi CTP (Community Technology Preview) a Microsoft Developer Network (MSDN) és TechNet előfizetők számára érhető el.

A Vista és a Longhorn Server fejlesztése párhuzamosan folyik, mindkét operációs rendszerből májusban jelent meg a második béta, most pedig egyszerre érkezik mindkettőből a legújabb változat, amely az 5600-as build számot viseli. Nagy különbség ugyanakkor, hogy az asztali gépekre szánt Vista végleges változata már az idén elkészül, a Longhorn Serverből azonban csak 2007 végén lehet termék. A szerverekre szánt operációs rendszerből a jövő év első felében még egy harmadik bétaváltozatot is kiad a Microsoft, ezt követi legalább egy RC (release candidate), majd a végleges verzió.

A jövő év végén érkező Longhorn Servert a tervek szerint 2009-ben követheti egy R2 változat, amely többek között tartalmazni fogja a Windows Server Virtualization hypervisort ("Viridian"), valamint a Windows PowerShellt ("Monad") is. Korábban lehetett hallani olyan pletykákat, amelyek szerint a Microsoft egy kifejezetten otthoni szervertermékkel is piacra lépne, azonban a Home Serverről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem látott napvilágot, így az sem biztos hogy valaha megjelenik.

A redmondi cég szerint a Vista RC1-ben található legfontosabb változásokkal bővül az azonos kódbázisra épülő Longhorn Server előzetese is, amelyek elsősorban a teljesítményt és a stabilitást érintik, gyorsult a telepítés és a bootolás is. Hasonlóan a Vistához, a Longhorn Server új buildjébe sem kerültek új funkciók vagy szolgáltatások. Problémák azonban továbbra is vannak a szoftverrel, a tesztelők visszajelzései szerint például hibernálás után nem működik a merevlemezt titkosító BitLocker, kompatibilitási gondok vannak a UNIX-alapú alkalmazásokkal, sokan pedig arra panaszkodnak, hogy VMware virtuális gépekre nem települ az operációs rendszer.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.