:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 13. 13:41

Érintőképernyőt kapott a Logitech Harmony 1000 távirányító

Megérkezett a Logitech Harmony távirányítók új generációja, pontosabban az új generáció első tagja. A Harmony 1000 távbizgentyűt színes, érintőképernyővel látták el. Az új készülék minden infravörös vevővel ellátott készüléket vezérelni tud, legyen az egy videomagnó, egy digitális videófelvevő, egy nagyfelbontású televízió vagy bármilyen más háztartási gép.

[HWSW] Megérkezett a Logitech Harmony távirányítók új generációja, pontosabban az új generáció első tagja. A Harmony 1000 távbizgentyűt színes, érintőképernyővel látták el. Az új készülék minden infravörös vevővel ellátott készüléket vezérelni tud, legyen az egy videomagnó, egy digitális videófelvevő, egy nagyfelbontású televízió vagy bármilyen más háztartási gép.

Másik szobában is

A Harmony 1000 távirányító külön kapható kiegészítője, a Logitech Harmony Wireless Extender rádiófrekvenciás jelek segítségével házimozi rendszerünk másik szobában elhelyezett egységeinek is parancsolni tud, még csukott ajtókon át is. A távirányító az egyszerű, egyetlen gombnyomást igénylő, tevékenység-alapú irányítási lehetőséget örökítette tovább érintőképernyős, felsőkategóriás kivitel mellett.

A 9 centiméteres színes kijelzőn a szórakoztató tevékenységekkel kapcsolatos piktogramokat láthatunk, mint a TV nézés, filmlejátszás, zenehallgatás vagy videójáték. Elég egyetlen érintés valamelyik felett, és az egész házimozi rendszer a választott tevékenységnek megfelelő állapotba kerül. A tevékenység kiválasztása után a távirányító kijelzőjén az adott tevékenységhez szükséges gombok jelennek meg.

A Harmony 1000 távirányítón mindössze 9 állandó gomb van, amelyek a tevékenységek legtöbbjénél használható alapvető funkciókat látják el. Ilyen például a hangerőszabályzás, a csatornaváltás és egy négyirányú navigációs billentyű. A távvezérlő beépített, újratölthető akkumulátorról üzemel, akár egy hétig is használhatjuk egyetlen feltöltéssel. A készlet része egy dokkolóállomás is.

Logitech Harmony 1000

Új internetes felület

A Logitech megújította internetes felületét is, melyen keresztül a Harmony távirányítókat üzembe lehet helyezni. A készülékek típusszámának megadását követően a készülékhez tartozó infravörös vezérlőkódok automatikusan a távirányítóra töltődnek. A Logitech internetes adatbázisában több mint 5 ezer gyártó összesen 175 ezer készüléke szerepel.

A Harmony 1000 távirányító az Egyesült Államokban és Európában is idén ősszel jelenik majd meg. Javasolt fogyasztói ára Európában 499,99 euró lesz, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert. A Logitech Harmony Wireless Extender kiegészítő is ősztől lesz kapható 149,99 eurós javasolt fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.