:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 13. 09:59

Készre konfigurált D-Link IP-telefon adapter a Megafone-tól

Igazán egyszerűvé teszi az IP-telefon beüzemelését és használatát a D-Link és az áprilisban elstartolt VoIP-szolgáltató, az Externet tulajdonú Megafone: a két cég együttműködésének köszönhetően egy hardvert és szolgáltatást egyesítő dobozos termékkel jelennek meg mától a partneri hálózatukban.

[HWSW] Igazán egyszerűvé teszi az IP-telefon beüzemelését és használatát a D-Link és az áprilisban elstartolt VoIP-szolgáltató, az Externet tulajdonú Megafone: a két cég együttműködésének köszönhetően egy hardvert és szolgáltatást egyesítő dobozos termékkel jelennek meg mától a partneri hálózatukban.

Számítógéptől független

Az IP-telefonálók nagy része egy számítógépre telepített alkalmazás, és mikrofon, vagy headset segítségével veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat, a haladóbb felhasználók esetleg már beruháztak egy USB-s telefonra, vagy egy számítógéphez kapcsolható USB-s adapterre -- utóbbira már normál vezetékes telefon is köthető. A legkényelmesebb megoldást azonban egy eleve VoIP-kompatibilis router, vagy a már meglévő szélessávú routerhez, a helyi hálózatunkhoz kapcsolódó termináladapter nyújthatja.

A termináladapter viszonylag költséghatékonyan teszi lehetővé azt, hogy folyamatos szélessávú kapcsolat és egy működő router mellett folyamatosan el érhessük az IP-telefonálást, úgy, hogy az teljesen független a számítógéptől. A VoIP-szolgáltatások így akkor is rendelkezésre állnak, ha a számítógépünk ki van kapcsolva, mi is hívhatunk és minket is hívhatnak.

A két cég együttműködésének eredményeként elsőként egy D-Link termináladapter, a DVG-2001S típus kerül elsőként Megafone dobozban a piacra. A csomagban nem csak a termináladapter, hanem rögtön 1000 forintnyi lebeszélhetőséggel egy Megafone IP-telefon szolgáltatás is található. Ezt az előregisztrációt gyárilag konfigurálják az adapterre, így tényleg nem kell más tenni, csak összedugni a készüléket egy routerrel és egy telefonnal, és máris él a Megafone IP-telefonvonalunk.

D-Link DVG-2001S termináladapter

Átállítható

Az adapter ugyanakkor nincs a Megafone szolgáltatására korlátozva -- mint azt a mobiltelefonoknál megszokhattuk --, a felhasználó bármilyen VoIP-szolgáltatáshoz felkonfigurálhatja igény szerint, bár ehhez már komolyabb számítógépes felkészültség kell. A termináladapterhez és a szolgáltatáshoz egy 21-es körzetű, hétjegyű telefonszám is tartozik, mely bizonyos -- alternatív -- távközlési hálózatokból már most is hívható, szélesebb körű elérhetősége pedig várhatóan októberben valósulhat meg.

A 21-es telefonszám "hordozható", hiszen nem csak a termináladapterrel érhető el, hanem egy noteszgépre telepített Megafone-klienssel bárhova, akár az országhatáron túlra is magunkkal cipelhetjük. A Megafone-nal a világ bármely vezetékes és mobiltelefonja felhívható, a hálózaton belüli, vagyis a Megafone-felhasználók egymás közötti beszélgetése pedig ingyenes. A Megafone szolgáltatással felvértezett DVG-2001S termináladapter 12880 forintért lesz megvásárolható a D-Link és a Megafone partnereinél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.