:

Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 12. 12:49

Nagyobb fényerejű, kontrasztosabb LCD-televíziók a Samsungtól

A Samsung Electronics újabb mérföldkövet lépett át legújabb LCD-televízióival: a három új modell már a legújabb technológiát a gyakorlatba átültetve LED-es háttérvilágítással rendelkezik. A koreai vállalat 40 hüvelykes (101 cm-es) modellje megkapta az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) innovációs díját is hatalmas kontrasztarányáért, és széles szögből is tökéletes színeiért.

[HWSW] A Samsung Electronics újabb mérföldkövet lépett át legújabb LCD-televízióival: a három új modell már a legújabb technológiát a gyakorlatba átültetve LED-es háttérvilágítással rendelkezik. A koreai vállalat 40 hüvelykes (101 cm-es) modellje megkapta az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) innovációs díját is hatalmas kontrasztarányáért, és széles szögből is tökéletes színeiért.

Az új 101 cm-es, LED-es megvilágítású LCD-televízió gazdagabb színvisszaadást, magas dinamikus kontrasztarányt ígér, amellett, hogy a LED-ek jóval hosszabb, kétszeres életciklust biztosítanak a kijelzőnek. A mozgóképek tisztaságát a Samsung "LCD 100Hz" mozgásoptimalizáló technológiája biztosítja, mely minden két képkocka közé beilleszt még egyet. Ez jelentősen csökkentheti a gyors mozgások elmosódását. A beillesztett képkocka megtartja az eredeti kép részletes mozgásának jellemzőit, de mozgásbecslésen és kompenzációs feldolgozáson esik át.

Az LCD-kijelzők két hátránya a plazmapanelekkel szemben az alacsonyabb kontrasztarány, illetve a magasabb válaszidőből adódó, oldalirányú mozgásoknál jelenkező elmosódottság volt -- ezt a két hátrányt már sikerrel küzdik le a legújabb generációs, LED-es LCD-panelek. A Samsung olyan 101 és 116 cm-es LCD-televíziókat is készített, amelyek támogatják a teljes HD felbontást (1920 x 1080 pixel, progresszív megjelenítés) is.

Samsung 82
208 cm-es képátlójú Samsung televízió LED-es háttérvilágítással

A Samsung új LCD-tévéi a következő generációs játékkonzolkat is maximálisan kiszolgálhatják, egyetlen gombnyomással aktiválható a sötét területek kiemelése, a vízszintes élességállítás, illetve a surround hanghatások.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.