Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 6. 09:27

A Microsoft kiadta a hivatalos Windows Vista-árlistát

A Microsoft kedden nyilvánosságra hozta a Windows Vista különféle változatainak kiskereskedelmi árát és egyben közölte, hogy közel 5 millió tesztelő számára szeretné elérhetővé tenni az operációs rendszer legújabb változatát, a múlt pénteken kiadott RC1-et.

[HWSW] A Microsoft kedden nyilvánosságra hozta a Windows Vista különféle változatainak kiskereskedelmi árát és egyben közölte, hogy közel 5 millió tesztelő számára szeretné elérhetővé tenni az operációs rendszer legújabb változatát, a múlt pénteken kiadott RC1-et.

A legolcsóbb Vista-változat a Home Basic, amely 199 dollárért lesz kapható, a Home Premium ára 239, a Businessé 299 dollár, az összes változat összes funkcióját tartalmazó Ultimate pedig 399 dollárért lesz megvásárolható a boltokban. A Vista Starter és az Enterprise árát nem közölték, előbbi csak a fejlődő piacokon lesz kapható, kizárólag új számítógéppel együtt, az utóbbit pedig nagyvállalatok vásárolhatják meg mennyiségi licenckonstrukcióban. Az operációs rendzer magyar változatának árait a márciusra tervezett megjelenés előtt állapítják meg a hazai képviseletnél.

Akik már rendelkeznek Windows XP-vel, 99 dollárért frissíthetnek Vista Home Basicre, 159-ért Premiumra, 199-be kerül a Vista Business Upgrade, az Ultimate verzióra való átállás pedig 259 dollárba fog kerülni. A Microsoft továbbra sem hozta nyilvánosságra a Vista pontos megjelenési dátumát, amely minden valószínűleg január végén esedékes, már amennyiben a cég tudja tartani a kitűzött ütemtervet. Az üzleti felhasználók a Software Assurance program keretén belül már az idén novemberben megkapják a szoftvert.

A redmondi vállalat egyúttal azt is közölte, hogy kibővíti azok körét, akik hozzáférhetnek az RC1-hez, amely eddig csak zárt körben volt elérhető. A Microsoft ígérete szerint a kiadásra jelölt változat még ezen a héten letölthető lesz a széles tömegek számára, illetve számos sajtótermék mellékleteként is hozzá lehet majd jutni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.