Szerző: Ady Krisztián

2006. szeptember 6. 16:20

Mostantól minden Apple gépbe kétmagos Intel processzor kerül

Különösebb hírverés nélkül megérkeztek az Apple első olyan számítógépei, melyek már inteles elődöket cserélnek le: a Core 2 Duo processzorral szerelt új iMac-ek a januárban bemutatott, Core Duo-s példányokat váltják fel az cupertinói gyártó kínálatában. A vállalat a Mac minit is frissítette, az egymagos Core Solo chipes változat kikerült a kínálatból, így mostantól az Apple összes gépében kétmagos szív dobog.

[HWSW] Különösebb hírverés nélkül megérkeztek az Apple első olyan számítógépei, melyek már inteles elődöket cserélnek le: a Core 2 Duo processzorral szerelt új iMac-ek a januárban bemutatott, Core Duo-s példányokat váltják fel az cupertinói gyártó kínálatában. A vállalat a Mac minit is frissítette, az egymagos Core Solo chipes változat kikerült a kínálatból, így mostantól az Apple összes gépében kétmagos szív dobog.

Olcsóbb, butább

Az Apple a korábban kitűzött időpontnál jóval korábban lezárta az áttérést az Intel processzoraira, sőt, az első inteles gépek megjelenését nyolc hónappal követően már le is cserélte az első fecskéket. A legolcsóbb, 999 dollártól induló új iMac modellben csupán az alaplapi lapkakészletbe integrált, GMA950-es grafikus vezérlő hajtja a 17 hüvelykes kijelzőt, míg a 20 hüvelykes, 1499 dolláros változat a már korábban is használt ATI Radeon X1600 kártyát kapta meg. A legnagyobb, 1999 dolláros áron hazavihető, 24 hüvelykes iMachez opcionálisan akár NVIDIA GeForce 7600 GT grafikus vezérlő is kérhető.

Mindegyik modell rendelkezik beépített Bluetooth 2.0 (+EDR) és AirPort Extreme vezeték nélküli (802.11b/g) hálózati vezérlővel, az Apple ugyanakkor még mindig spórol az optikai meghajtón: a 999 dolláros modellben csak CD-író és DVD-olvasó kombó meghajtót helyeznek, pedig 2006 nyarán ilyen meghajtót már egyenesen ciki a gépekbe építeni a DVD-író helyett. Az olcsóbb gép 1,83 GHz-es processzora és 1 gigabájt helyett 512 megabájtnyi memóriára érhető kompromisszum.

Apple iMac-ek Core 2 Duo processzorral

A Mac mini is erősödött

A 20 és 24 hüvelykes iMac alapkiépítésben 2,16 GHz-es Core 2 Duo processzorral, 1 gigabájtnyi memóriával, 250 gigabájtos merevlemezzel, multiformátumú DVD-íróval rendelkezik. A 20 hüvelykes változat kijelzője 1680 x 1050-es, a 24 hüvelykes 1920 x 1200 pixeles felbontású, így utóbbi példány teljes pompájában jelenítheti meg a nagyfelbontású, HD-videoanyagokat is. Az új csúcsmodell kijelzője is új, a vállalat szerint a 24 hüvelykes változat fényereje 40 százalékkal nagyobb mint a többié, ami főleg filmnézésnél lehet hasznos.

Az új iMac-ek megjelenése mellett erősödött a mini számítógép, a Mac mini is, az eddigi 1,66 GHz-es csúcspéldányt most egy 1,83 GHz-es Core Duo processzorral szerelt modell váltotta fel. Az egymagos, Core Solo processzorral rendelkező Mac mini ezzel ki is került a termékkínálatból, így a paletta most két Core Duo-s: egy 1,66 GHz-es és egy 1,83 GHz-es órajelű processzorral szerelt változatból áll. Az olcsóbbik változat 599, a drágábbik 799 dollárba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.