Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 29. 13:37

Újabb hazai videomegosztó szolgáltatás indult Freevlog néven

Freevlog néven ingyenes videomegosztó szolgáltatást indított az econet.hu Nyrt. Az egyelőre bétaváltozatban elérhető új oldalon

[HWSW] Freevlog néven ingyenes videomegosztó szolgáltatást indított az econet.hu Nyrt. Az egyelőre bétaváltozatban elérhető új oldalon egy gyors regisztrációt követően bárki azonnal megoszthatja mozgóképeit a világgal. A filmeknek nem csak címet és kategóriát adhatunk, hanem különböző címkékkel is elláthatjuk azokat, hogy még könnyebben rátalálhassanak az érdeklődők.

A harmadik (?) hazai

A rendszer ismeri a legnépszerűbb formátumokat, így az mpeg, wmv, flv, avi, divx, mov tömörítésű állományokat is feltölthetjük. A videókat tetszés szerint értékelhetik a látogatók, sőt szöveges hozzászólással is minősíthetik, amelyeket akár egy blogba, vagy weboldalba is beépíthetnek, egy link beszúrásával. A Freevlog videomegosztó rendszerhez a Megaweb Multimédia biztosítja a műszaki platformot.

A videomegosztó szolgáltatások úgy nőnek, mint a gombák: a július végén indult, internetezők által feltöltött videótartalomra épülő, szintén hazai Videa szolgáltatás és a Videobomb segítségével is bárki közszemlére teheti neki tetsző videoklipjeit, illetve mókás házi felvételeit.

Freevlog

Nagyra nőhet

A T-Online és az econet.hu Nyrt. sem véletlenül vágott ebbe a jelentős tárhelykapacitást igénylő szolgáltatásba, hiszen a videomegosztó weboldalak látogatottsága igen meggyőző lehet a hirdetők számára is. A legismertebb szolgáltatón, a YouTube-on keresztül júniusban 2,5 milliárd rövid videót néztek meg, a weboldalnak közel havi 20 millió egyedi látogatója van. A videomegosztó oldalakban rejlő potenciált a stúdiók, kiadók is felismerték, a vállalat szervereire az NBC tévéadó egyes showműsorai is felkerültek a közelmúltban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról