Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 22. 11:19

Indul a TVNet internetes televíziójának éles ügyféltesztje

A mai napon megkezdte a TVtévé, azaz IP-hálózaton nyújtott televíziószolgáltatásának éles tesztelését a TVnet Kft. A főváros 100 végpontján, 25 csatornás kínálattal induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP-televíziós technológia lehetőségeinek kipróbálására, mint például a videotéka, a zenetár, az elektronikus műsorújság, vagy a 24 órás időeltolásos tévézés, azaz a timeshifting szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek majd szerződést a TVnettel.

[HWSW] A mai napon megkezdte a TVtévé, azaz IP-hálózaton nyújtott televíziószolgáltatásának éles tesztelését a TVnet Kft. A főváros 100 végpontján, 25 csatornás kínálattal induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP-televíziós technológia lehetőségeinek kipróbálására, mint például a videotéka, a zenetár, az elektronikus műsorújság, vagy a 24 órás időeltolásos tévézés, azaz a "timeshifting" szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek majd szerződést a TVnettel.

Jelentkezz!

Az ügyfelek és újságírók bevonásával elinduló szolgáltatást november 15-ig lehet ingyenesen kipróbálni azoknak a szerencséseknek, akik az internetszolgáltató saját hálózaton nyújtott, ADSL3G szolgáltatását használják. A tesztelésben a TVnet honlapján megjelent jelentkezési lap kitöltésével lehet részt venni. A TVnet az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat.

A televíziós műsorszóráshoz egy az ügyfélhez telepített eszközre, egy set-top-boxra is szükség van. A set top box nem tartalmaz merevlemezt, vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és a japán Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál.

Telsey F6 set-top-box
Telsey F6 set-top-box

5 órányi ajándék műsorrögzítés

A TVnet időeltolásos tévézést nyújtó timeshifting szolgáltatása teljesen eltér a megszokottól. Mivel a set-top-box nem tartalmaz merevlemezt, ezt a szolgáltatást nem az ügyfél oldalán, hanem a szolgáltató berendezéseivel valósítják meg. Ennek köszönhetően a szokásos 2-6 órányi időszak helyett 24 óriág bármikor visszanézhető az élő adás, ezen belül bármilyen időpontra visszaléptethető a csatorna műsora. Sőt, a TVnet emellett minden felhasználó számára 5 órányi tárhelyet biztosít, amelyre tetszőlegesen lehet -- korlátlanul visszanézhető -- tévéműsorokat rögzíteni, így nem kell bajlódni DVD-rögzítővel, vagy videóval sem.

Az elektronikus műsorújságból folyamatosan és naprakészen lehet értesülni a műsorfolyam alakulásáról és az utolsó pillanatban bekövetkező változások is nyomon követhetők, hiszen az információk a csatornáktól közvetlenül érkeznek a műsorsugárzás ideje alatt. Az éles műsorszolgáltatás ez év decemberében várhatóan háromféle csomaggal indul el Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról