Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 22. 11:19

Indul a TVNet internetes televíziójának éles ügyféltesztje

A mai napon megkezdte a TVtévé, azaz IP-hálózaton nyújtott televíziószolgáltatásának éles tesztelését a TVnet Kft. A főváros 100 végpontján, 25 csatornás kínálattal induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP-televíziós technológia lehetőségeinek kipróbálására, mint például a videotéka, a zenetár, az elektronikus műsorújság, vagy a 24 órás időeltolásos tévézés, azaz a timeshifting szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek majd szerződést a TVnettel.

[HWSW] A mai napon megkezdte a TVtévé, azaz IP-hálózaton nyújtott televíziószolgáltatásának éles tesztelését a TVnet Kft. A főváros 100 végpontján, 25 csatornás kínálattal induló próbaidőszak alatt lehetőség nyílik az IP-televíziós technológia lehetőségeinek kipróbálására, mint például a videotéka, a zenetár, az elektronikus műsorújság, vagy a 24 órás időeltolásos tévézés, azaz a "timeshifting" szolgáltatás. Az internettévézésre vágyók decembertől Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban köthetnek majd szerződést a TVnettel.

Jelentkezz!

Az ügyfelek és újságírók bevonásával elinduló szolgáltatást november 15-ig lehet ingyenesen kipróbálni azoknak a szerencséseknek, akik az internetszolgáltató saját hálózaton nyújtott, ADSL3G szolgáltatását használják. A tesztelésben a TVnet honlapján megjelent jelentkezési lap kitöltésével lehet részt venni. A TVnet az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan alakítja majd a TVtévé menürendszerét, esetlegesen módosítja a tervezett szolgáltatási csomagokat és konstrukciókat.

A televíziós műsorszóráshoz egy az ügyfélhez telepített eszközre, egy set-top-boxra is szükség van. A set top box nem tartalmaz merevlemezt, vagy írható memóriát, az adatokat központi szervereken tárolják a szolgáltatók, és jelszóval védetten érhetik el az előfizetők. A tartalom jelentős része televíziós műsorszórás, amelyet kiegészít a filmek és videoklipek (movie on demand), valamint a zenei anyagok (music on demand) elérhetősége is. A bevezetés technikai hátteréül az osztrák Ocilion és a japán Allied Telesyn közös fejlesztése szolgál.

Telsey F6 set-top-box
Telsey F6 set-top-box

5 órányi ajándék műsorrögzítés

A TVnet időeltolásos tévézést nyújtó timeshifting szolgáltatása teljesen eltér a megszokottól. Mivel a set-top-box nem tartalmaz merevlemezt, ezt a szolgáltatást nem az ügyfél oldalán, hanem a szolgáltató berendezéseivel valósítják meg. Ennek köszönhetően a szokásos 2-6 órányi időszak helyett 24 óriág bármikor visszanézhető az élő adás, ezen belül bármilyen időpontra visszaléptethető a csatorna műsora. Sőt, a TVnet emellett minden felhasználó számára 5 órányi tárhelyet biztosít, amelyre tetszőlegesen lehet -- korlátlanul visszanézhető -- tévéműsorokat rögzíteni, így nem kell bajlódni DVD-rögzítővel, vagy videóval sem.

Az elektronikus műsorújságból folyamatosan és naprakészen lehet értesülni a műsorfolyam alakulásáról és az utolsó pillanatban bekövetkező változások is nyomon követhetők, hiszen az információk a csatornáktól közvetlenül érkeznek a műsorsugárzás ideje alatt. Az éles műsorszolgáltatás ez év decemberében várhatóan háromféle csomaggal indul el Budapesten és 11 vidéki nagyvárosban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról