Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 4. 09:38

Firefox: a javítás javítása

Alig egy héttel azután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox 1.5.0.5-ös verzióját, máris megérkezett az 1.5.0.6 amely az előző javítás hibáját javítja. A Firefox 1.5.0.5 telepítése után a böngésző nem ismerte fel a Windows Media Player plugint, így a felhasználók nem tudták megnézni a weboldalakba ágyazott Windows Media Video állományokat.

[HWSW] Alig egy héttel azután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox 1.5.0.5-ös verzióját, máris megérkezett az 1.5.0.6 amely az előző javítás hibáját javítja. A Firefox 1.5.0.5 telepítése után a böngésző nem ismerte fel a Windows Media Player plugint, így a felhasználók nem tudták megnézni a weboldalakba ágyazott Windows Media Video állományokat.

A nyílt forrású szoftver felhasználóit pop-up ablak értesíti a javítás érkezéséről, a telepítésről a Firefoxban található automatikus frissítőrutin gondoskodik. A frissítés a Mozilla azon törekvésének része, hogy rendszeres javításokat adjanak ki a Firefoxhoz még akkor is, ha a böngésző nincs közvetlen veszélyben. Az időről időre érkező frissítések a szoftver biztonságát és stabilitását hivatottak javítani. Az 1.5.0.5 verzió a sebességre is jótékony hatással van -- állítják a Firefox fejlesztői.

A Firefox a napokban fontos mérföldkövet lépett át, ugyanis a fejlesztők adatai szerint különféle változatait már 200 milliószor töltötték le. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a nyílt forrású böngészőnek 200 millió felhasználója lenne, ugyanis a letöltések számában az összes verzió bennefoglaltatik. "Már a 200 millió érdeklődő is óriási eredmény" -- mondta a fejlesztést koordináló Mozilla alapítvány szóvivője.

A Firefox népszerűségét, elterjedtségét tovább növelheti az a megállapodást, amelyet a Mozilla a napokban kötött a RealNetworksszel. Az egyezség értelmében a RealNetworks népszerű szoftverei, a Real Player, a Rhapsody és a RealArcade mellé "csomagolja" a Firefoxot is. A Mozilla szerint a szóban forgó szoftvereken naponta mintegy 2 millióan töltik le a Real oldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról