Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Flextronics kezébe kerül a Kodak digitális fényképezőgépek gyártása

Ady Krisztián, 2006. augusztus 02. 09:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb lelombozó negyedéves eredményt követően komoly lépésre szánta el magát a Kodak: az egykoron fotóóriásnak számított vállalat az analóg fényképezőgépek 2004-es sarokba hajítását követően részben megszabadul digitális fényképezőgépeitől is. A vállalat a tajvani Flextronics-szel szövetkezik a készülékek fejlesztése, gyártása és terjesztése érdekében.

hirdetés
[HWSW] Újabb lelombozó negyedéves eredményt követően komoly lépésre szánta el magát a Kodak: az egykoron fotóóriásnak számított vállalat az analóg fényképezőgépek 2004-es sarokba hajítását követően részben megszabadul digitális fényképezőgépeitől is. A vállalat a tajvani Flextronics-szel szövetkezik a készülékek fejlesztése, gyártása és terjesztése érdekében.

A Kodak az elmúlt negyedévben 282 millió dolláros veszteségről számolt be, ami jóval több, mint az elmúlt év hasonló időszaka alatt elért 155 milliós negatív eredmény. Az elmúlt időszakban egyáltalán nem ment jól a cégnek, a bevételek 9 százalékkal csökkentek 3 hónap alatt. A rossz pénzügyi eredményt részben a folyamatban lévő átszervezésekkel, a vállalat átstruktúrálásával kapcsolatos költségekkel magyarázzák a vezetők.

Az átszervezések mostmár a Kodak digitális fényképezőgépeit is érintik, a vállalat ugyanis sajtóközleményben jelentette be, hogy a hatóságok jóváhagyását követően lényegében a tajvani Flextronics kezébe vándorol át a cég konzumer digitális fényképezésért felelős üzletága. A lépés 550 Kodak dolgozót is érint, akik a Flextronics-hez kerülnek át.

Kodak EasyShare V570
Kodak EasyShare V570, a kétszemű

A két vállalat közösen fejleszti majd az újabb fogyasztói piacra szánt digitális fényképezőgépeket. A munkákban természetesen a Kodak is részt vesz -- a szellemi javak, szabadalmak továbbra is a Kodak kezében maradnak --, azonban a Flextronics gyártja, teszteli és terjeszti majd ezeket a készülékeket a jövőben.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.