Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Internet Explorer 7 babérjaira pályázik az Opera 10

Bodnár Ádám, 2006. július 31. 15:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Alig egy hónapja, hogy az Opera Software kiadta böngészőjének 9-es változatát, a vállalat máris a 10-es verzióban várható újdonságokról beszél. A fejlesztők nem titkolt célja, hogy hadat üzenjenek az év végére ígért Internet Explorer 7-nek és felhasználókat csábítsanak el a Microsoft böngészőjétől. Egyelőre még nem tudni, az Opera 10 mikor készül el meg, a 8-as és 9-es verzió megjelenése között 1 év és 2 hónap telt el, ezek szerint a következő változat valamikor jövő ősszel esedékes.

hirdetés
[HWSW] Alig egy hónapja, hogy az Opera Software kiadta böngészőjének 9-es változatát, a vállalat máris a 10-es verzióban várható újdonságokról beszél. A fejlesztők nem titkolt célja, hogy hadat üzenjenek az év végére ígért Internet Explorer 7-nek és felhasználókat csábítsanak el a Microsoft böngészőjétől. Egyelőre még nem tudni, az Opera 10 mikor készül el meg, a 8-as és 9-es verzió megjelenése között 1 év és 2 hónap telt el, ezek szerint a következő változat valamikor jövő ősszel esedékes.

A cég szerint azonban már a 9-es verzió is vonzó lehet, mivel biztonságosabb az Internet Explorer 6-nál. A norvég vállalat úgy véli, az Opera további nagy előnye az Internet Explorerrel szemben hogy több platformon is létezik. A böngésző fut Windows mellett más asztali operációs rendszereken, de mobiltelefonokon, sőt még a Nintendo DS konzolon is.

Az Opera Software a widgetek -- kis hasznos alkalmazások -- és a fejlesztői eszközök területén is erősíteni akar, hogy minél nagyobb közösség csoportosuljon a böngésző köré. A különféle kiegészítések és többletszolgáltatások révén az Opera azt szeretné elérni, ha a szoftver nem csak egyszerű böngésző lenne, hanem egy nyílt szabányokon alapuló internetes fejlesztői platform, amelyet aztán a felhasználók nem csak böngészésre használhatnának, hanem szinte bármire, a lehetőségeknek csak a fejlesztők fantáziája szab határt.

Az Opera 9-et június 20-án tette elérhetővé a vállalat, a böngészőt az első nap 700 ezren töltötték le. A megjelenés óta eltelt idő alatt az Opera 9-et és a javás mobiltelefonokon futó Mini összesen 25 millió felhasználó próbálta ki -- adta hírül a cég.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.