Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Március 31-ig early bird áron jelentkezhetsz 10 alkalmas, 30 órás online Angular és DevOps képzéseinkre!

Átláthatóbb lesz a Google AdWords hirdetési rendszer

Ady Krisztián, 2006. július 26. 14:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Átláthatóbbá válik a hirdetők számára a Google AdWords hirdetési rendszere, a frissítést követően a hirdetők pontosan láthatják, hogy a hirdetésükre adott kattintások közül mennyit ítélt hamisnak, rosszindulatúnak, csalásnak a Google. Az AdWords rendszerben az átkattintások után kell fizetni a hirdetőknek, így ez az eddig hiányzó, elhallgatott paraméter nagyon fontos.

[HWSW] Átláthatóbbá válik a hirdetők számára a Google AdWords hirdetési rendszere, a frissítést követően a hirdetők pontosan láthatják, hogy a hirdetésükre adott kattintások közül mennyit ítélt hamisnak, rosszindulatúnak, csalásnak a Google. Az AdWords rendszerben az átkattintások után kell fizetni a hirdetőknek, így ez az eddig hiányzó, elhallgatott paraméter nagyon fontos.

Bővebb információ

A rendszer frissítését követően a hirdetők az év korábbi szakaszát érintő statisztikáikat is megtekinthetik, akár napokra lebontva. A felhasználók az összes regisztrált kattintás számra mellett láthatják, hogy mennyi valótlan kattintást érzékelt a Google rendszere, és ez az összes kattintás hány százalékát teszi ki. A Google elméletileg azért korlátozta az adatok hozzáférhetőségét, hogy ne lehessen visszafejteni a hamis kattintásokat érzékelő rendszer működési metódusait.

A hamis kattintások szándékosan és véletlenül is előfordulhatnak, szándékosan növelhetik egy adott weboldal bevételeit, illetve akár azt is lehetővé tennék, hogy egyes cégek, vállalatok "kiürítsék" riválisaik hirdetésre szánt büdzséjét. A hamisnak regisztrált, így a véletlen dupla kattintások után nem fizet a Google, és a hirdetőtől sem von le egy fillért sem.

Hamis kattintások

A Google szerint a rendszer jobb átláthatóságát a hirdetők kérték, akik eddig nem lehettek tisztában azzal, mitől védi meg őket a Google rendszere. A Google-től származó adatok hiányában az AdWords hirdetők csak becslésekre hagyatkozhattak, melyek szerint a hamis kattintások aránya jellemzően 14,1-14,6 százalék körül mozog, de esetenként előfordulhat 20 százalékos érték is. A Google megpróbál minden lehetséges manipuláló metódust kiszűrni rendszere segítségével, de ezekről -- értelemszerűen -- nem ad bővebb felvilágosítást.

A Google-t már jogi támadás is érte a hamis kattintások miatt, a Lane's Gifts tavaly azzal támadta meg a bíróságon a keresőóriást, hogy ilyen kattintások után is levont összegeket a hirdetők számlájáról. A Lane's Gifts ügye még folyamatban van.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Április közepén 10 alkalmas, 30 órás online képzésekkel jelentkezünk, Modern front-end fejlesztés Angular alapokon és DevOps alapok: stabil szoftverfejlesztés és üzemeltetés a felhőben címmel.