Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 19. 16:34

Fejlesztői migrációs központot nyitott Münchenben az Oracle

Az Oracle nemzetközi fejlesztői migrációs központot nyitott müncheni irodájában, a létesítményt azok az európai szoftverszállítók használhatják tesztelés és hitelesítés céljából, akik megoldásaikat az Oracle 10g platformra kívánják átvinni. Még a nyár folyamán hasonló migrációs központ nyílik Isztambulban is.

[HWSW] Az Oracle nemzetközi fejlesztői migrációs központot nyitott müncheni irodájában, a létesítményt azok az európai szoftverszállítók használhatják tesztelés és hitelesítés céljából, akik megoldásaikat az Oracle 10g platformra kívánják átvinni. Még a nyár folyamán hasonló migrációs központ nyílik Isztambulban is.

"A központ szolgáltatásai teljesen ingyenesek" -- mondta Hauk Péter, az Oracle Hungary partnerfejlesztési menedzsere. "Az ISV-k jelentős mennyiségű pénzt és időt takaríthatnak meg migrációs projektjeik során, így a központ számottevő szerepet játszik majd jövőbeni sikereikben." Magyarországon közel 200 Oracle-partner van, közülük 50–60 olyan cég, melyeket érdekelhetnek a központok által nyújtott szolgáltatások és szakmai támogatás.

A teszteléshez szükséges hardverkörnyezetet Münchenben négyprocesszoros Fujitsu Siemens Primergy BX600 blade szerverek és a Network Appliance tárolóeszközei biztosítják. Emellett két, egyenként két munkaállomással és a hozzájuk tartozó hálózati infrastruktúrával felszerelt laboratórium is várja az odalátogatókat. Az Oracle tervei között szerepel egy azonos funkcionalitású és konfigurációjú mobil központ beindítása is, amely Európában bárhová "házhoz rendelhető" lesz.

a címlapról