Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 4. 13:28

Frissült a magyar OpenOffice.org

Elkészült és azonnal letölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.3-as verziójának magyar nyelvű változata. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány és a Sun Microsystems Magyarország végzi az önkéntes közösség segítségével.

HIRDETÉS

[HWSW] Elkészült és azonnal letölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.3-as verziójának magyar nyelvű változata. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány és a Sun Microsystems Magyarország végzi az önkéntes közösség segítségével.

Az OpenOffice 2.0.3 legfontosabb újdonságai közé tartozik a Microsoft Office termékcsalád által használt fájlformátumokkal való kompatibilitás, a továbbfejlesztett helyesírás-ellenőrzés és elválasztás, illetve számos hibajavítás, illetve optimalizáció, amelyek révén a szoftver teljesítménye látványosa nőtt. Az OpenOffice 2.0.3 változata három potenciális biztonsági rést is javít, amelyekre egyelőre nem jelentek meg támadókódok, mindazonáltal javasolt a frissítés.

A javított Office-kompatibilitás mellett az OpenOffice 2.0.3-ban már egy kattintással lehet a dokumentumokat Office-formátumban is e-mailként továbbítani. Az PDF-exportálást beállító párbeszédablak is bővült, megadható, hogy a PDF-néző program milyen alapbeállításokkal nyissa meg a fájt. További apró újdonság, hogy a Calc táblázatkezelő súgója tartalmazza a magyar Excel függvényneveit, ezáltal megkönnyítve az áttérést Microsoft Office-ról OpenOffice-ra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.