Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 4. 13:28

Frissült a magyar OpenOffice.org

Elkészült és azonnal letölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.3-as verziójának magyar nyelvű változata. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány és a Sun Microsystems Magyarország végzi az önkéntes közösség segítségével.

[HWSW] Elkészült és azonnal letölthető az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.3-as verziójának magyar nyelvű változata. Magyarországon a honosítást és fejlesztést az FSF.hu Alapítvány és a Sun Microsystems Magyarország végzi az önkéntes közösség segítségével.

Az OpenOffice 2.0.3 legfontosabb újdonságai közé tartozik a Microsoft Office termékcsalád által használt fájlformátumokkal való kompatibilitás, a továbbfejlesztett helyesírás-ellenőrzés és elválasztás, illetve számos hibajavítás, illetve optimalizáció, amelyek révén a szoftver teljesítménye látványosa nőtt. Az OpenOffice 2.0.3 változata három potenciális biztonsági rést is javít, amelyekre egyelőre nem jelentek meg támadókódok, mindazonáltal javasolt a frissítés.

A javított Office-kompatibilitás mellett az OpenOffice 2.0.3-ban már egy kattintással lehet a dokumentumokat Office-formátumban is e-mailként továbbítani. Az PDF-exportálást beállító párbeszédablak is bővült, megadható, hogy a PDF-néző program milyen alapbeállításokkal nyissa meg a fájt. További apró újdonság, hogy a Calc táblázatkezelő súgója tartalmazza a magyar Excel függvényneveit, ezáltal megkönnyítve az áttérést Microsoft Office-ról OpenOffice-ra.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.