Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 30. 14:08

Gyenge negyedéves előrejelzés az ATI-tól

Megfelelt az elemzői várakozásoknak ATI Technologies negyedéves eredménye, a vállalat a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt veszteség után most nyereséget ért el és 23 százalékos bevétel-növekedésről számolt be. A cég ugyanakkor a vártnál gyengébb kilátásokat fogalmazott meg a közeljövőre vonatkozóan, amire a részványárfolyam zuhanással válaszolt.

HIRDETÉS

[HWSW] Megfelelt az elemzői várakozásoknak ATI Technologies negyedéves eredménye, a vállalat a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt veszteség után most nyereséget ért el és 23 százalékos bevétel-növekedésről számolt be. A cég ugyanakkor a vártnál gyengébb kilátásokat fogalmazott meg a közeljövőre vonatkozóan, amire a részványárfolyam zuhanással válaszolt.

A vállalat a harmadik pénzügyi negyedévét 652,3 milliód bevétellel zárta, az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek (GAAP) szerinti nyereség 31,9 millió dollárt tett ki. Egy évvel korábban 530 milliós forgalom mellett 400 ezer dollár veszteséget mutatott a mérleg. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 15 centet tett ki, amely megfelelt a Wall Street várakozásainak, a bevétel is az előrejelzéseknek megfelelően alakult.

A Radeon Xpress 200 sorozat elsöprő sikerének köszönhetően a chipkészletbe integrált grafikus vezérlők forgalma 200 százalékkal növekedett egy év alatt, ugyanakkor az asztali gépekbe szánt gyorsítók szegmensében az eladások 15 százalékos visszaesést mutattak. A notebookokba szánt különálló grafikus chipek forgalma is csökkent, mivel teret nyertek az integrált megoldások. A leszállított megoldások száma rekordot döntött.

A jelenleg is tartó negyedik negyedévre a PC-piac általános gyengesége miatt az ATI csupán 620-660 millió dolláros bevételt vár, elemzők azonban átlagosan 714 milliós forgalomra számítottak. A kanadai vállalat részvényei a bejelentést követően mélyrepülésbe kezdtek és percek alatt 13 százalékot vesztettek az értékükből. Az ATI-papírok idén még nem értek olyan keveset, mint most.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.