:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 30. 10:01

Erős negyedév, gyenge előrejelzés a Palmnál

A Treo okostelefonjairól és kézi számítógépeiről ismert Palm csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat a Treo sikerének köszönhetően növekedő profitról számolhatott be, azonban az előrejelzése csalódást okozott a befektetőknek, akik ennek a részvények eladásával adtak hangot. A Palm-papírok árfolyama a bejelentést követően 8 százalékkal esett.

[HWSW] A Treo okostelefonjairól és kézi számítógépeiről ismert Palm csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit, a vállalat a Treo sikerének köszönhetően növekedő profitról számolhatott be, azonban az előrejelzése csalódást okozott a befektetőknek, akik ennek a részvények eladásával adtak hangot. A Palm-papírok árfolyama a bejelentést követően 8 százalékkal esett.

A Palm a májusban véget ért negyedévében 403,1 milliós bevétel mellett 27,2 millió dollár, részvényenként 25 cent profitot ért el, meg így évvel korábban 335 milliós forgalomról és 17,7 milliós eredményről számolt be. Az egyszeri tételek nélkül az eredmény részvényenként 29 cent volt, amely messze felülmúlta az elemzők 23 centes várakozását.

A negyedév során a Palm összesen 623 ezer Treo okostelefont és 495 ezer tenyérgépet szállított le, a teljes pénzügyi évben pedig 2,3 millió Treót és 2,5 millió kézi számítógépet adott el. Az 1,6 milliád dolláros éves bevétel új rekord a vállalat történetében, a Treo eladásai pedig most először haladták meg az 1 milliárd dollárt. 2007-re a bevétel 20-25 százalékos növekedését várják a cégnél.

A jelenleg is tartó negyedévre a Palm 380 és 385 millió dollár közötti bevételt vár, ez azonban messze elmarad a Wall Street várakozásaitól, a piaci szakértők átlagosan 412 millió dollárra számítottak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.