Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 29. 15:17

Helyi hálózat a konnektorból a D-Linkkel

A D-Link bemutatta Powerline Ethernet Adapterét, amellyel a ház meglévő elektromos vezetékein keresztül akár másodpercenként 200 megabites sávszélességű Ethernet-hálózat is építhető.

[HWSW] A D-Link bemutatta Powerline Ethernet Adapterét, amellyel a ház meglévő elektromos vezetékein keresztül akár másodpercenként 200 megabites sávszélességű Ethernet-hálózat is építhető.

A D-Link elsősorban otthoni felhasználásra ajánlja a terméket, amelynek segítségével könnyen építhetők ki otthoni hálózatok. A Powerline kiválthatja a hagyományos csavart érpárt és költséghatékony alternatívája lehet akár az otthoni vezeték nélküli hálózatoknak is. Sokan azért telepítenek otthonukba Wi-Fi hálózatot, mert a kábelezés költséges és bonyolult. A Powerline segítségével a nappaliban található szórakoztató eszközök (pl. médialejátszó, digitális videó, játékkonzol) könnyen összekapcsolhatók a más helységekben található készülékekkel.

A D-Link Powerline Ethernet Adapter készlet két DHP-300 adaptert, egy Ethernet-kábelt és egy telepítő CD-t tartalmaz. Semmilyen más kábel vagy vezeték nem szükséges az otthoni váltóáramot és a mindenhol megtalálható fali csatlakozókat használó eszközhöz. A D-Link Powerline Ethernet Adapter megjelenését a harmadik negyedévre ígéri a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról