Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 28. 08:43

Sikerre számíthatnak a Wi-Fi vezérlővel felszerelt mobiltelefonok

Jelentős növekedés előtt áll a Wi-Fi vezérlőt is tartalmazó mobiltelefonok piaca, mivel egyre több felhasználó szeretne készülékéről internetes hívásokat is bonyolítani -- állítja az In-Stat piackutató vállalat.

HIRDETÉS

[HWSW] Jelentős növekedés előtt áll a Wi-Fi vezérlőt is tartalmazó mobiltelefonok piaca, mivel egyre több felhasználó szeretne készülékéről internetes hívásokat is bonyolítani -- állítja az In-Stat piackutató vállalat.

A készülékgyártók és szolgáltatók eddig saját a mobiltelefónia versenytársaként tekintettek a Wi-Fi-re, ez a felfogás azonban gyorsan változik, ahogy a vállalatok felismerik a vevői igényeket. Ma már világszerte mintegy 20 olyan készülék kapható, amely képes Wi-Fi hálózatokhoz is csatlakozni és a számuk egyre nő. Az In-Stat előrejelzése szerint 2010-ben már 132 millió ilyen mobiltelefon lesz az előfizetőknél.

A jövőben számos együttműködés várható a mobiltelefon-gyártók és az internetes telefonszolgáltatást biztosító cégek között. Nemrég például a Motoroa és a Skype jelentett be egy egyezséget, amelynek keretén belül a Motorola vállalta, hogy Wi-Fi vezérlővel felszerelt mobiltelefonokat dob piacra, amelyeken megtalálható lesz a Skype-kliensprogram is, amelynek segítségével a felhasználók internetes hívásokat indíthatnak, amennyiben egy Wi-Fi hot spot körzetében tartózkodnak.

Gemma Tedesco, az In-Stat elemzője szerint az ilyen készülékek elsősorban a fogyasztók körében számíthatnak sikerre, legfőképp azért, mert a Wi-Fi hálózatok is gyorsabban terjednek a fogyasztói szegmensben, mivel a vállalatoknak komoly biztonsági fenntartásaik vannak velük szemben, mint ahogy a Skype-hoz hasonló internetes csevegő- és telefonszolgáltatásokkal szemben is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 16:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.