Szerző: Bodnár Ádám

2006. június 28. 08:43:09

Sikerre számíthatnak a Wi-Fi vezérlővel felszerelt mobiltelefonok

Jelentős növekedés előtt áll a Wi-Fi vezérlőt is tartalmazó mobiltelefonok piaca, mivel egyre több felhasználó szeretne készülékéről internetes hívásokat is bonyolítani -- állítja az In-Stat piackutató vállalat.

[HWSW] Jelentős növekedés előtt áll a Wi-Fi vezérlőt is tartalmazó mobiltelefonok piaca, mivel egyre több felhasználó szeretne készülékéről internetes hívásokat is bonyolítani -- állítja az In-Stat piackutató vállalat.

A készülékgyártók és szolgáltatók eddig saját a mobiltelefónia versenytársaként tekintettek a Wi-Fi-re, ez a felfogás azonban gyorsan változik, ahogy a vállalatok felismerik a vevői igényeket. Ma már világszerte mintegy 20 olyan készülék kapható, amely képes Wi-Fi hálózatokhoz is csatlakozni és a számuk egyre nő. Az In-Stat előrejelzése szerint 2010-ben már 132 millió ilyen mobiltelefon lesz az előfizetőknél.

A jövőben számos együttműködés várható a mobiltelefon-gyártók és az internetes telefonszolgáltatást biztosító cégek között. Nemrég például a Motoroa és a Skype jelentett be egy egyezséget, amelynek keretén belül a Motorola vállalta, hogy Wi-Fi vezérlővel felszerelt mobiltelefonokat dob piacra, amelyeken megtalálható lesz a Skype-kliensprogram is, amelynek segítségével a felhasználók internetes hívásokat indíthatnak, amennyiben egy Wi-Fi hot spot körzetében tartózkodnak.

Gemma Tedesco, az In-Stat elemzője szerint az ilyen készülékek elsősorban a fogyasztók körében számíthatnak sikerre, legfőképp azért, mert a Wi-Fi hálózatok is gyorsabban terjednek a fogyasztói szegmensben, mivel a vállalatoknak komoly biztonsági fenntartásaik vannak velük szemben, mint ahogy a Skype-hoz hasonló internetes csevegő- és telefonszolgáltatásokkal szemben is.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:52

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.